Artikler markeret som ‘Udland’

margaretcho

Comedian Margaret Cho returns to Copenhagen

Badass queer comedian Margaret Cho is currently on tour with her new show “There’s No I in Team But There’s a Cho in Psycho” which brings her to the Danish capital on December 10.

Being both an acclaimed comedian notoriously known for having no topics off-limits as well as an outspoken LGBT activist and feminist, Margaret Cho is bound to once again make a full Bremen Teater cheer and laugh when she takes the stage on December 10 with her latest show. We caught up with Margaret to find out wha[……]

Read more

Coming soon: Homotropolis in English

Ny organisation vil for alvor sætte København på LGBT-verdenskortet

Copenhagen Pride og Pan Idræt er gået sammen om at etablere organisationen Happy Copenhagen, der med en særdeles erfaren og kompetent bestyrelse nu går i gang med at arbejde målrettet for at få bl.a. World Pride og EuroGames til København i 2021. Projektet bakkes op økonomisk af Københavns Kommune.

Sidste gang København var værtsby for en global megaevent var tilbage i 2009, da World OutGames indtog hovedstaden med stor succes, og nu vil den nyoprettede organisation Happy Copenhagen, resultat[……]

Read more

Slovenien får ægteskabsligestilling

Slovenien får ægteskabsligestilling

Det slovenske Parlament, der har sæde i landets hovedstad Ljubljana, har vedtaget at indføre ægteskabsligestilling.

Slovenien bliver det 21. land i verden, der indfører ægteskabsligestilling efter at et nyt lovforslag er blevet vedtaget i Parlamentet i går d. 3. marts 2015.

Loven blev vedtaget med 51 stemmer for og 28 imod, rapporterer organisationen Human Rights Campaign (HRC).

Foruden ægteskabsligestilling åbnes der også op for, at par af samme køn har mulighed for at adoptere.

Parlament[……]

Read more

ifguysactedinreallife

Hvis gay dating-app’s var virkelighed

Hvordan ville verden se ud, hvis bøsser og biseksuelle mænd opførte sig på samme måde i virkeligheden, som de gør på f.eks. Grindr, Hornet og Scruff?

En ny video fra folkene bag homositet Jack’d forsøger at vise, hvordan det virkelige homoliv ville tage sig ud, hvis vi opførte os som vi gør på dating-app’s som f.eks. Grindr og Hornet. Se den herunder.

 
http://youtu.be/5Zk5XC8tu64

tiffanys

Homopar i ny reklame for verdenskendt smykkegigant

Amerikanske Tiffany’s har for første gang i firmaets 178 år lange historie valgt at benytte et homoseksuelt par i deres markedsføring. Reklamen har fået stor opmærksomhed i de internationale LGBT-medier.

Smykkegiganten Tiffany’s er trådt ind i 2015 med en reklame, hvor et homoseksuelt New Yorker-par lægger billedsiden til markedsføringen af forlovelsesringe fra Tiffany’s. Det er første gang i virksomhedens historie, at man målrettet går efter det homoseksuelle segment.

Teksten til højre ly[……]

Read more

pantibliss

Irsk drag-stjerne vil bare være sig selv

Den irske dragqueen Panti Bliss, hvis rigtige navn er Rory O’Neill,  var for nylig inviteret til at levere en såkaldt “TED-talk”, og det gjorde han under overskriften “All The Little Things”, hvor emnet var samfundets fortsatte marginalisering af LGBT-personer. 

På knap 20 minutter sætter den irske drag-dronning Panti Bliss homofobien og forskelsbehandlingen på plads, i en TED-talk som blev offentliggjort 8 .januar.

Med udgangspunkt i det at holde hinanden i hånden i det offentlige rum, give[……]

Read more

connorfranta

YouTube-stjerne springer ud

Den 22-årige voldsomt populære amerikanske video-blogger Connor Franta, der har mere end 3,7 millioner følgere på YouTube, valgte for nylig at springe ud som bøsse.

Det kom uden tvivl som noget af en overraskelse for mange af YouTube-fænomenet Connor Franta’s følgere, at han for nylig valgte at komme ud af skabet i en 6 minutter lang og meget personlig video, hvor han blandt andet kommer ind på den svære proces det er at springe ud og angsten for, hvordan omverdenen vil reagere.

Connor Frant[……]

Read more

nakedhockey

Hockeydrenge klæder sig af for en god sag

For at tage del i kampen mod homofobi i sport, valgte det mandlige hockeyhold fra University of Nottingham at klæde sig af i den gode sags tjeneste.

Under overskriften “Voice Your Rights” har en gruppe studerende på University of Nottingham sat sig for at gøre deres til, at verden bliver et sted, hvor vi alle kan leve sammen på lige fod og med gensidig respekt og tolerance. Så de fik universitetets hockeydrenge til at smide tøjet og sprede budskabet, og det har vist sig at være en særdeles ef[……]

Read more

grav

226 transpersoner dræbt det seneste år

En ny rapport fra Transgender Europe offentliggjort i forbindelse med Transgender Day of Remembrance torsdag den 20. november viser, at der er registreret 226 dræbte transpersoner på verdensplan i det seneste år.

226 transkønnede er blevet slået ihjel i de seneste 12 måneder. 11 af dem var under 18 år, og den yngste var kun 8 år gammel. Det afslører en ny rapport fra TGEU (Transgender Europe), som blev offentliggjort for nylig.

Rapporten ledsages af en lang liste der sætter navne og dødsår[……]

Read more

berliner-mauer-1

For 25 år siden: “Man købte drinks til øst-homoerne”

I anledning af 25-års dagen for Berlinmurens fald, har skribent Peter Kyhl Olesen sendt os denne hilsen fra Tysklands hovedstad, der i dag også er en af Europas mest livlige homo-metropoler.

 

Berlin: Solen over Bösebrücke står lavt, men skinner alligevel skærende sidst på eftermiddagen. En lang kø af biler ses på Bornholmerstrasse, navnet på den vej, der via den gamle stålbro forbinder berliner-bydelene Wedding og Prenzlauerberg i henholdsvis den vestlige og østlige del. I dag kan folk færd[……]

Read more

Field Coverage

FN’s generalsekretær hylder Conchita

Under et besøg i Wien mandag, optrådte Eurovision-vinderen Conchita Wurst for FN’s generalsekretær Ban Ki-moon der kvitterede med flotte, rosende ord om vigtigheden af den østrigste drag-kunstners sejr og de budskaber Conchita Wurst står for.

Mandag deltog FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i markeringen af Vienna International Centre’s 35-års jubilæum, og i den forbindelse optrådte den østrigske Eurovision-vinder Conchita Wurst for de tilstedeværende.

»Hun er med til at nedkæmpe folks forud[……]

Read more

dolly

Dolly elsker sine homofans

I et interview med amerikanske Billboard Magazine fortæller den blonde country-legende, at hun elsker og accepterer sin homoseksuelle fanskare, og samtidig kalder hun de homofobiske kristne grupper for “syndere”.

Countrystjernen Dolly Parton fortæller i et nyligt interview med Billboard Magazine, at hun fuldt ud respekterer og elsker sine mange homoseksuelle fans.

»Jeg har selv kæmpet alt rigeligt i mit liv for at blive forstået og accepteret. Jeg har måttet stå op imod alle mulige menne[……]

Read more

jamaica

Homoseksuelle lever med vold og diskrimination på Jamaica

En ny rapport fra den amerikanske menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch dokumenterer udbredt vold og diskrimination mod LGBT-personer på Jamaica og kritiserer skarpt den forældede lovgivning der stadig forbyder analsex.

En netop udgivet rapport fra Human Rights Watch sætter fokus på situationen for LGBT-personer på Jamaica, og det er alt andet end opmuntrende læsning.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af 5 ugers ophold på Jamaica, og den dokumenterer helt ned til mind[……]

Read more

tomoffinland

Russisk politiker vil forbyde Finlands homoerotiske frimærker

Den russiske politiker Vitaly Milonov, kendt for sine stærkt homofobiske holdninger, har nu set sig så vred på en række finske frimærker med homoerotiske tegninger af Touko Laaksonen, bedre kendt som “Tom of Finland”, at han vil have al post fra Finland til Rusland med disse frimærker på returneret til afsenderen.

Står det til den russiske politiker Vitaly Milonov, så skal breve sendt fra Finland til Rusland nu til at gennemgå en ekstra kontrol inden de får lov at komme frem til modtageren.

[……]

Read more

pavefrans

Vatikanet på vej mod accept af homoseksuelle

På et møde i mandags har en samling af Vatikanets biskopper sammen med Pave Frans vedtaget en skrivelse, der lægger op til at den katolske kirke fremover skal vise accept overfor homoseksuelle, ugifte par og fraskilte. 

En markant opblødning i synet på homoseksuelle synes nu at være på vej fra Vatikanets side. I  mandags udsendte Vatikanet nemlig en foreløbig skrivelse der anbefaler, at den katolske kirke fremover udøver accept overfor par af samme køn, ligesom også synet på ugifte og fraskil[……]

Read more

Lesbisk par smidt ud af supermarked

Lesbisk par smidt ud af supermarked

Et lesbisk par blev smidt ud af et britisk supermarked efter en vagt så dem kysse.

En vagt smed et lesbisk par ud af den britiske supermarkedskæde, Sainsbury, fordi de kyssede i en at kædens butikker i den britiske by Brighton.

Episoden fandt sted på den internationale “Coming Out”-dag, lørdag den 11. oktober 2014, hvor en af supermarkedkædens vagter bad det unge lesbiske par om at stoppe med at kysse, fordi vagten havde modtaget klager fra nogle kunder, rapporterer det britiske nyhedsmedie,[……]

Read more

montenegropride

Montenegro Pride bliver afholdt i hemmelighed

I 2013 afholdt Montenegro sin første pride-parade nogensinde, der endte med sten- og flaskekast fra voldelige moddemonstranter, hvor politiet måtte bryde ind med tåregas. Det har arrangørerne nu taget konsekvensen af, og vælger at holde lokationen for dette års parade hemmelig indtil på selve dagen.

På trods af at Montenegros første pride-parade i 2013 blev præget af vold, moddemonstranter og tåregasgranater, så har arrangørerne valgt at afholde landets anden parade i år, hvor datoen er ble[……]

Read more

30.000 i protestmarch mod ægteskabsligestilling i Mexico

30.000 i protestmarch mod ægteskabsligestilling i Mexico

Omtrent 30.000 personer gik på gaderne i Coahuila, Mexico, i protest mod indførslen af det kønsneutrale ægteskab og adoption for homoseksuelle i staten.

Den mexicanske stat, Coahuila, blev for en måned siden den første stat i Mexico til at få ægteskabsligestilling, og det har skabt røre blandt en del af statens kristne befolkning, der viste deres utilfredshed gennem en protestmarch.

Protesten var arrangeret af den kristne gruppe ‘Christ Lives’, hvor pastor Carlos Pacheco gik forrest med en b[……]

Read more

Hollywood-skuespiller Neil Patrick Harris er blevet gift

Hollywood-skuespiller Neil Patrick Harris er blevet gift

Skuespilleren Neil Patrick Harris har sagt JA til sin partner David Burtka ved en ceremoni i Italien den forgangne weekend.

Neil Patrick Harris, som du kender fra hans rolle som Barney Stinson i den populære tv-komedie “How I met Your Mother” blev i den forgangne weekend gift med sin partner, David Burtka.

Parret, der har to børn sammen og har været sammen i 10 år, blev gift i Italien lørdag den 6. september 2014, rapporterer E Online.

Neil Patrick Harris løftede sløret for hans og David Bu[……]

Read more

Lesbisk par gifter sig efter 72 år sammen

Lesbisk par gifter sig efter 72 år sammen

Et lesbisk par har giftet sig i den amerikanske stat Iowa efter at have tilbragt 72 år sammen i et parforhold.

To kvinder på henholdsvis 91 og 90 år har sagt JA til hinanden i den amerikanske stat Iowa i lørdags. Parret Vivian Boyack og Alice “Nonie” Dubes flyttede til Davenport i 1947 og blev viet i samme by i kirken ‘First Christian Church’, rapporterer avisen Quad City Times.

Parret mødtes på det anerkendte universitet Yale og har gennem årene sammen besøgt alle 50 stater i USA, alle Cana[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.