Artikler markeret som ‘Sport’

nakedhockey

Hockeydrenge klæder sig af for en god sag

For at tage del i kampen mod homofobi i sport, valgte det mandlige hockeyhold fra University of Nottingham at klæde sig af i den gode sags tjeneste.

Under overskriften “Voice Your Rights” har en gruppe studerende på University of Nottingham sat sig for at gøre deres til, at verden bliver et sted, hvor vi alle kan leve sammen på lige fod og med gensidig respekt og tolerance. Så de fik universitetets hockeydrenge til at smide tøjet og sprede budskabet, og det har vist sig at være en særdeles ef[……]

Read more

Fodboldstjerner til kamp mod homofobi i omklædningsrummet

Fodboldstjerner til kamp mod homofobi i omklædningsrummet

Fodboldspillere fra den anerkendte fodboldklub, Arsenal, er ansigterne i en ny kampagne, der har til formål at bekæmpe homofobi i sport.

En håndfuld af Arsenals fodboldtalenter er med i en ny Stonewall-kampagne, der sætter fokus på homofobi i sport.

Theo Walcott, Mikel Arteta, Santi Cazorla og Alex Oxlade-Chamberlain er med i en ny kampagne, der inviterer seeren med ind i omklædningsrummet hvor fodboldstjerne taler om ting ved dem selv de ikke kan ændre.

Mikel Arteta fortæller, at han ikke[……]

Read more

Olymbisk ishockeyspiller springer ud som lesbisk

Olympisk ishockeyspiller springer ud som lesbisk

Den canadiske ishockeyspiller, Charline Labonte, der vandt guld ved vinter-OL i Sochi i år er sprunget ud som lesbisk.

Charline Labonte, der er målmand på det canadiske OL-ishockeyhold, er sprunget ud som lesbisk i en artikel i OutSports, hvor hun også fortæller om hvordan det var at være homoseksuel sportsudøver under OL i Sochi, Rusland.

OL-vinderen offentliggør i artiklen, at hun er i et forhold med skøjteløberen Anastasia Buscis, der også deltog ved årets OL. Charlene fortæller desuden h[……]

Read more

Australiens største sportsorganisationer skal bekæmpe homofobi

Australiens største sportsorganisationer skal bekæmpe homofobi

Australiens største sportsorganisationer har forpligtet sig til at være en del af et nyt tiltag, der har til formål at bekæmpe homofobi i sport.

Repræsentanter fra alle Australiens større sportsorganisationer har forpligtet sig til at tage del i et nyt anti-homofobi initiativ.

Sportsorganisationer som Australian Football League, Australia Rugby Union, National Rugby League, Football Federation of Australia og Cricket Australia er alle ombord og har forpligtet sig til at gøre deres del for at[……]

Read more

michaelsam

Amerikansk fodboldtalent springer ud

Det amerikanske fodboldtalent Michael Sam valgte søndag at stå åbent frem med sin homoseksualitet i et interview med sportskanalen ESPN. Mandag fik han en hilsen på Twitter fra den amerikanske førstedame.

Et af de største talenter i amerikansk fodbold netop nu er college-spilleren Michael Sam fra University of Missouri, og søndag valgte han at stå åbent frem som homoseksuel i et interview med sportskanalen ESPN.

Den 24-årige forsvarsspiller er her til foråret en del af den såkaldte ‘draft'[……]

Read more

Google i regnbuefarver under Vinter-OL

Google i regnbuefarver under Vinter-OL

Google tager et standpunkt mod diskrimination og Ruslands anti-homolov – og iklæder sin søgefunktion regnbuefarver under Vinter-OL i Sotji.

Google “hejser” regnbueflaget på deres website og protesterer derved offentligt mod diskrimination af LGBT’er og den russiske lov mod ‘homoseksuel propaganda’, der blev vedtaget i juni 2013.

Googles regnbuegrafik er kombineret med illustrationer af sportsudøvere og søgemaskinegiganten tager derved et tydeligt standpunkt under opstarten af Vinter-OL i Sot[……]

Read more

Professionelle boksere i dobbelt udspring

Professionelle boksere i dobbelt udspring

Professionel boksning har fået to nye åbent homoseksuelle boksere, og derved er Orlando Cruz ikke længere den eneste åbent homoseksuelle person indenfor professionel boksning.

Den argentinske bokser Ana Laura Esteche og Yohana Gimenez, der også bokser på et professionelt plan, har netop fortalt offentligheden at de er i forhold med hinanden. Deres udspring gør dem til henholdsvis den anden og tredje åbent homoseksuelle inden for professionel boksning efter at den puertoricanske Orlando Cruz s[……]

Read more

Canadisk volleyball-stjerne springer ud

Canadisk volleyball-stjerne springer ud

Endnu et udspring fra sportens verden i form af den canadiske landsholdspiller, Chris Voth, der er kommet ud offentligt i et nyt interview.

Den canadiske volleyball-spiller, Chris Voth, er sprunget ud i et interview med ‘the Winnipeg Free Press‘.

Chris Voth, der er 23 år gammel og spiller professionelt volleyball på det canadiske landshold, har valgt at gå offentligt med sin seksualitet fordi han håber, at det kan være med til at hjælpe andre.

Chris forklarer i interviewet hvor svært det va[……]

Read more

ianmatos

Mester i udspring springer ud

Den 24-årige brasilianske udspringer Ian Matos har valgt at komme ud af skabet i kølvandet på en række andre professionelle idrætsudøvere, herunder “svømmekollegaen” Tom Daley, der sprang ud i december måned.

Den 24-årige brasilianske mester i udspring, Ian Matos, har nu også valgt at tage det helt store personlige udspring, i et interview med avisen “Correio”.

»Siden jeg var meget ung, har jeg vidst, at jeg var homo. Men det er først her, jeg er begyndt at udleve min seksualitet«, siger I[……]

Read more

Hitzlsperger

Tysk fodboldstjerne ud af skabet

Den tyske fodboldspiller Thomas Hitzlsperger, der har spillet mere end 50 landsholdskampe for Tyskland, er netop sprunget ud som homoseksuel i den tyske avis Die Zeit.

Den tyske fodboldstjerne og tidligere landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger, der også har spillet i klubberne Everton, Aston Villa og Stuttgart, er sprunget ud som homoseksuel i den tyske avis Die Zeit. En af årsagerne til hans valg om at stå frem er, at han ønsker at skabe synlighed omkring homoseksuelle i sporten.

»Kampvilje[……]

Read more

Homoseksuel fodboldspiller hjælper sit yngre jeg

Homoseksuel fodboldspiller hjælper sit yngre jeg

Den amerikanske fodboldspiller Robbie Rogers har skrevet et brev til sit 14-årige ‘jeg’.

Robbie Rogers, der sprang ud i tidligere på året i et følelsesladet blogindlæg har skrevet et brev til sit 14-årige ‘jeg’, hvori han deler ud af de råd, som han ville ønske han havde fået i sine teenage-år.

Brevet er blevet offentliggjort i en historie om fodboldspilleren i det amerikanske sportmagasin, ESPN Magazine.

Kære Robbie

Du vandrer rundt med en knude i maven. Du føler dig fanget i dig selv.[……]

Read more

hockey

Pan Idræt planlægger stort LGBT-stævne i 2014

I dag kan LGBT-foreningen Pan Idræt fejre 29-års fødselsdag, og der er al mulig grund til at være stolte over foreningen der er inde i en positiv udvikling og nu også kan glæde alle  sports- og festglade LGBT’er med at PanGames 2014 bliver en realitet.

Pan Idræt har, helt fra starten i 1984, haft konstant vokseværk. Særligt de sidste 3 år er Pan Idræt eksploderet i medlemmer og nye idrætsgrene, og foreningen har nu rundet medlem nummer 800 og idrætsgren nr. 17 – flere medlemmer og flere idræt[……]

Read more

Tyskland: Fodboldfans sætter fokus på homofobi

Tyskland: Fodboldfans sætter fokus på homofobi

En stor gruppe fodboldfans koordinerede for nylig en opsigtsvækkende modstand mod homofobi i sportens verden under en fodboldkamp i Tyskland.

Fans af det tyske fodboldhold FC St Pauli satte for nylig positiv opmærksomhed på homofobi i sportens verden under en kamp mod SC Paderborn.

Den LGBT-politiske happening var koordineret af den internationale bevægelse, Alerta Network, der arbejder imod racistiske og homofobiske tendenser i sport.

Under kampen kom budskabet til udtryk gennem bannere, m[……]

Read more

brittney

Amerikansk basketball-stjerne springer ud

Den amerikanske basketball-spiller Brittney Griner har taget et stort lesbisk spring ud i offentligheden.

Den 22-årige basketball-stjerne Brittney Griner sprang ud under et interview med Sports Illustrated i går, hvor hun talte åbent om sin seksualitet og om sin ambition om at fungere som rollemodel og hjælpe unge LGBT’er.

»Hvis jeg kan vise, at jeg er ude [af skabet], og har det fint og alt er ok, så vil den yngre generation forhåbentligt have det på samme måde«, fortalte Brittney Griner ti[……]

Read more

robbierogers

Fans hylder homoseksuel fodboldspiller

Fodbold-fans fra Philadelphia Union hyldede under en kamp den amerikanske fodboldspiller Robbie Rogers, som kom ud i et blogindlæg i februar 2013.

Fodboldspilleren Robbie Rogers sprang for under en måned siden ud i et følelsesladet blogindlæg, og for nyligt hyldede fans af fodboldklubben Philadelphia Union den amerikanske fodboldspiller under en kamp mod Sporting Kansas City.

Fangruppen, der viste sin støtte, går ved navnet ‘Sons of Ben’. I kampens 18. minut rejste gruppen sig op og flagrede[……]

Read more

Bowlingkys går viralt

Bowlingkys går viralt

Den helt store vinder ved en af USAs store bowlingturneringer blev amerikanske Scott Norton, der efter afgørelsen slap følelserne løs for åben skærm og delte både kys og kærlig omfavnelse med sin mand.

Scott Norton, som er professionel bowlingspiller, hev sejren i land ved den store bowlingturnering ‘the PBA Chameleon Championship’, der blev afholdt i Las Vegas, USA, i slutningen af 2012.

Turneringens tilskuere og tv-stationen ESPNs seere oplevede efter turneringen en tårevædet Scott Norton,[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.