Artikler markeret som ‘Politik’

margaretcho

Comedian Margaret Cho returns to Copenhagen

Badass queer comedian Margaret Cho is currently on tour with her new show “There’s No I in Team But There’s a Cho in Psycho” which brings her to the Danish capital on December 10.

Being both an acclaimed comedian notoriously known for having no topics off-limits as well as an outspoken LGBT activist and feminist, Margaret Cho is bound to once again make a full Bremen Teater cheer and laugh when she takes the stage on December 10 with her latest show. We caught up with Margaret to find out wha[……]

Read more

Coming soon: Homotropolis in English

Ny organisation vil for alvor sætte København på LGBT-verdenskortet

Copenhagen Pride og Pan Idræt er gået sammen om at etablere organisationen Happy Copenhagen, der med en særdeles erfaren og kompetent bestyrelse nu går i gang med at arbejde målrettet for at få bl.a. World Pride og EuroGames til København i 2021. Projektet bakkes op økonomisk af Københavns Kommune.

Sidste gang København var værtsby for en global megaevent var tilbage i 2009, da World OutGames indtog hovedstaden med stor succes, og nu vil den nyoprettede organisation Happy Copenhagen, resultat[……]

Read more

tommy

Radikale: SF-borgmester skal forklare manglende handling på homoseksuelles mistrivsel

Radikale Venstres gruppeformand i København, Tommy Petersen, kræver nu at der udarbejdes en samlet LGBT-sundhedsplan for hovedstaden efter det er kommet frem, at Københavns Kommune vil fjerne tilskuddet til gratis kondomer.

Gang på gang viser undersøgelser, at der er stor ulighed i sundheden hos danske LGBT-personer sammenlignet med resten af befolkningen. For mange selvmordsforsøg, selvmordstanker, psykiske sygdomme, fysiske sygdomme og et højt misbrug af stoffer giver et billede af en grupp[……]

Read more

Slovenien får ægteskabsligestilling

Slovenien får ægteskabsligestilling

Det slovenske Parlament, der har sæde i landets hovedstad Ljubljana, har vedtaget at indføre ægteskabsligestilling.

Slovenien bliver det 21. land i verden, der indfører ægteskabsligestilling efter at et nyt lovforslag er blevet vedtaget i Parlamentet i går d. 3. marts 2015.

Loven blev vedtaget med 51 stemmer for og 28 imod, rapporterer organisationen Human Rights Campaign (HRC).

Foruden ægteskabsligestilling åbnes der også op for, at par af samme køn har mulighed for at adoptere.

Parlament[……]

Read more

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride fortsætter kampen for transrettigheder

Copenhagen Pride benytter Copenhagen Winter Pride 2015 som en anledning til at udtrykke kritik af sundhedsministeren for at ignorere den kritik, der er kommet fra organisationer og enkeltpersoner engageret i at sikre bedre behandling af transpersoner i det danske sundhedssystem. 

PRESSEMEDDELELSE:

D. 19 december offentliggjorde Sundhedsstyrelsen den endelige udgave af vejledning til behandling af transkønnede. Udkastet til vejledningen er siden publiceringen i juni 2014 blevet mødt af kritik[……]

Read more

grav

226 transpersoner dræbt det seneste år

En ny rapport fra Transgender Europe offentliggjort i forbindelse med Transgender Day of Remembrance torsdag den 20. november viser, at der er registreret 226 dræbte transpersoner på verdensplan i det seneste år.

226 transkønnede er blevet slået ihjel i de seneste 12 måneder. 11 af dem var under 18 år, og den yngste var kun 8 år gammel. Det afslører en ny rapport fra TGEU (Transgender Europe), som blev offentliggjort for nylig.

Rapporten ledsages af en lang liste der sætter navne og dødsår[……]

Read more

berliner-mauer-1

For 25 år siden: “Man købte drinks til øst-homoerne”

I anledning af 25-års dagen for Berlinmurens fald, har skribent Peter Kyhl Olesen sendt os denne hilsen fra Tysklands hovedstad, der i dag også er en af Europas mest livlige homo-metropoler.

 

Berlin: Solen over Bösebrücke står lavt, men skinner alligevel skærende sidst på eftermiddagen. En lang kø af biler ses på Bornholmerstrasse, navnet på den vej, der via den gamle stålbro forbinder berliner-bydelene Wedding og Prenzlauerberg i henholdsvis den vestlige og østlige del. I dag kan folk færd[……]

Read more

Field Coverage

FN’s generalsekretær hylder Conchita

Under et besøg i Wien mandag, optrådte Eurovision-vinderen Conchita Wurst for FN’s generalsekretær Ban Ki-moon der kvitterede med flotte, rosende ord om vigtigheden af den østrigste drag-kunstners sejr og de budskaber Conchita Wurst står for.

Mandag deltog FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i markeringen af Vienna International Centre’s 35-års jubilæum, og i den forbindelse optrådte den østrigske Eurovision-vinder Conchita Wurst for de tilstedeværende.

»Hun er med til at nedkæmpe folks forud[……]

Read more

jamaica

Homoseksuelle lever med vold og diskrimination på Jamaica

En ny rapport fra den amerikanske menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch dokumenterer udbredt vold og diskrimination mod LGBT-personer på Jamaica og kritiserer skarpt den forældede lovgivning der stadig forbyder analsex.

En netop udgivet rapport fra Human Rights Watch sætter fokus på situationen for LGBT-personer på Jamaica, og det er alt andet end opmuntrende læsning.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af 5 ugers ophold på Jamaica, og den dokumenterer helt ned til mind[……]

Read more

tomoffinland

Russisk politiker vil forbyde Finlands homoerotiske frimærker

Den russiske politiker Vitaly Milonov, kendt for sine stærkt homofobiske holdninger, har nu set sig så vred på en række finske frimærker med homoerotiske tegninger af Touko Laaksonen, bedre kendt som “Tom of Finland”, at han vil have al post fra Finland til Rusland med disse frimærker på returneret til afsenderen.

Står det til den russiske politiker Vitaly Milonov, så skal breve sendt fra Finland til Rusland nu til at gennemgå en ekstra kontrol inden de får lov at komme frem til modtageren.

[……]

Read more

pavefrans

Vatikanet på vej mod accept af homoseksuelle

På et møde i mandags har en samling af Vatikanets biskopper sammen med Pave Frans vedtaget en skrivelse, der lægger op til at den katolske kirke fremover skal vise accept overfor homoseksuelle, ugifte par og fraskilte. 

En markant opblødning i synet på homoseksuelle synes nu at være på vej fra Vatikanets side. I  mandags udsendte Vatikanet nemlig en foreløbig skrivelse der anbefaler, at den katolske kirke fremover udøver accept overfor par af samme køn, ligesom også synet på ugifte og fraskil[……]

Read more

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride indkalder til ordinær generalforsamling

Copenhagen Prides årlige generalforsamling afholdes tirsdag den 28. oktober 2014 og du har mulighed for at påvirke valget.

Så nærmer tiden sig endnu engang for den årlige generalforsamling i Copenhagen Pride, der afholdes tirsdag den 28. oktober kl. 19.00 hos Jeudan, Bredgade 30, 1260 København K.

I år er der 3 ledige pladser i Bestyrelsen og du kan derfor stille op til valg hvis du mener, at Copenhagen Pride mangler netop dine kompetencer  – og så kan du selvfølgelig også være med til at væ[……]

Read more

montenegropride

Montenegro Pride bliver afholdt i hemmelighed

I 2013 afholdt Montenegro sin første pride-parade nogensinde, der endte med sten- og flaskekast fra voldelige moddemonstranter, hvor politiet måtte bryde ind med tåregas. Det har arrangørerne nu taget konsekvensen af, og vælger at holde lokationen for dette års parade hemmelig indtil på selve dagen.

På trods af at Montenegros første pride-parade i 2013 blev præget af vold, moddemonstranter og tåregasgranater, så har arrangørerne valgt at afholde landets anden parade i år, hvor datoen er ble[……]

Read more

30.000 i protestmarch mod ægteskabsligestilling i Mexico

30.000 i protestmarch mod ægteskabsligestilling i Mexico

Omtrent 30.000 personer gik på gaderne i Coahuila, Mexico, i protest mod indførslen af det kønsneutrale ægteskab og adoption for homoseksuelle i staten.

Den mexicanske stat, Coahuila, blev for en måned siden den første stat i Mexico til at få ægteskabsligestilling, og det har skabt røre blandt en del af statens kristne befolkning, der viste deres utilfredshed gennem en protestmarch.

Protesten var arrangeret af den kristne gruppe ‘Christ Lives’, hvor pastor Carlos Pacheco gik forrest med en b[……]

Read more

silverwedding

Det registrerede partnerskab fejrer sølvbryllup

I dag den 1. oktober er det præcis 25 år siden, at Danmark – som det første land i verden – tillod personer af samme køn at indgå registreret partnerskab. Siden fulgte adskillige lande efter. LGBT Danmark ser tilbage i dette indlæg.

Den 1. oktober er en stor dag: Det er 25 år siden et par af samme køn for første gang fik papir på hinanden: Axel og Eigil Axgil indgik verdens første registrerede partnerskab på Københavns rådhus. Forudsætningen var et stykke revolutionerende lovgivning. Hvad der[……]

Read more

Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

Sundhedsstyrelsen risikerer menneskers liv ved at nægte transpersoner behandling på private klinikker, skriver Copenhagen Pride i en ny pressemeddelelse.

PRESSEMEDDELELSE: I kølvandet på loven om juridisk kønsskifte, som trådte i kraft den 1. september 2014, har sundhedsstyrelsen udsendt retningslinjer, som dels forbyder private klinikker at tilbyde transpersoner hormonbehandling, dels samler al behandling af transpersoner på sexologisk klinik i hænderne på et såkaldt “multidisciplinært behan[……]

Read more

Sabaah får 2,4 millioner til at bekæmpe social kontrol

Sabaah får 2,4 millioner til at bekæmpe social kontrol

Foreningen Sabaah får 2,4 millioner kr. over de næste fire år til at modarbejde fordomme og social kontrol i bl.a. etniske miljøer. Det står klart, efter det lykkedes Radikale Venstre at få sikret pengene i de netop afsluttede forhandlinger om budgettet for Københavns Kommune.

Ifølge Radikale Venstres Budgetordfører, Tommy Petersen er det forventningen at pengene vil gøre Sabaah i stand til at opruste og i større grad målrette sine aktiviteter mod, at målgruppen accepteres i egne miljøer. Det[……]

Read more

Ægteskabsligestilling vedtages før første gang i mexicansk stat

Ægteskabsligestilling vedtages før første gang i mexicansk stat

Coahuila bliver den første stat i Mexico til at få ægteskabsligestilling samtidig med retten til adoption.

Staten Coahuila bliver den første stat i Mexico til at få ægteskabsligestilling.

Kongresmedlem Samuel Acevedo gav sit oplæg til en ændring i Coahuilas lovgivning på området tilbage i marts 2014 og den 1. september 2014 blev det vedtaget, at par af samme køn vil kunne indgå ægteskab i staten fremover. Desuden blev yderligere 40 ændringer lavet til loven herunder homoseksuelles ret til ad[……]

Read more

hemmelighed

Halvdelen af LGBT’erne er i skabet på det danske arbejdsmarked

Er der virkelig nogen problemer forbundet med at være ikke-heteroseksuel eller transperson (LGBT´er) på arbejdsmarkedet i Danmark? Svaret er desværre et stort og rungende ja.

Copenhagen Pride og LGBT Danmark afholder et fyraftenmøde tirsdag den 26. august 2014 kl. 18.30 – 20.15, hvor eksperter, erhvervsliv og fagbevægelse sammen vil søge løsninger på problemerne. Se mere ved at klikke på linket her.

På trods af at vi skriver år 2014, og på trods af at vi i Danmark generelt brøster os af, at[……]

Read more

kenya

Nyt lovforslag vil stene bøsser til døde i Kenya

Det kenyanske parti “Republican Liberty Party” har fremsat et nyt lovforslag, hvor bøsser og biseksuelle mænd vil kunne blive stenet til døde. Forslaget skal nu behandles i Kenyas Nationalforsamling.

Kenyas Nationalforsamling skal tage stilling til et lovforslag fremsat af landets “Republican Liberty Party”, der vil straffe homo- og biseksuelle mænd med stening til døden. Det skriver engelske Gay Star News, der også kan fortælle, at lovforslaget i høj grad også omfatter tilrejsende homoseksue[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.