Artikler markeret som ‘Musik’

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

I dag indtager Skønheden og Udyret det Ny Teater i København med en farverig, stjernespækket forestilling, der samtidig markerer 20-året for teatrets genåbning som Danmarks førende musicalteater.

Beauty and the Beast – som du også kender som Skønheden og Udyret – indhyller scenen på det Ny Teater i farverige, overdådige kulisser, dekorationer og kostumer krydret med masser af drama og romantik de kommende måneder.

Med talenter som Maria Lucia, Tomas Ambt Kofod og ikke mindst Preben Kristense[……]

Read more

Conchita Wurst-imitator til Copenhagen Prides afterparty

Conchita Wurst-imitator til Copenhagen Prides afterparty

Lørdag den 30. august er Copenhagen Pride vært for årets officielle afterparty der finder sted i Pumpehuset, og med et line-up der inkluderer både en Conchita Wurst-efterligning fra Köln, Berliner-DJ’en Alfie Levi samt danske Rosa Lux og Glitter Boys, er der lagt op til en særdeles festlig og kulørt regnbueaffære, der samtidig sætter det officielle punktum for Copenhagen Pride Week 2014.

Copenhagen Pride er i år tilbage som arrangør af den officielle efterfest, der finder sted i Pumpehuset lø[……]

Read more

Årets officielle temasang for Copenhagen Pride er på gaden

Årets officielle temasang for Copenhagen Pride er på gaden

Den officielle temasang for årets Copenhagen Pride hedder “Dance To The Drum Of Our Hearts” og er første singleudspil fra elektropop duoen Lucaléy.

Sangen handler om at turde være den man er og følge sin dybeste længsel uanset hvad omverden end måtte mene om det.

”Priden er fantastisk mangfoldighedsfest, som vi er meget stolte af at have skabt temasangen til. Dette års tema Coming Out For Global Rights føler vi er mere aktuelt end nogensinde, og hvis vores sang kan være med til at sætte foku[……]

Read more

Conchita Wurst topper den russiske iTunes-hitliste

Conchita Wurst topper den russiske iTunes-hitliste

Årets Eurovision-vinder, Conchita Wurst, har fået en af top-placeringerne på iTunes i Rusland.

Trods modstand fra russiske politikere og underskriftindsamlinger, der opfordrede til at fjerne Conchita Wurst fra årets Internationale Melodi Grand Prix, løb den østrigske drag-dronning Conchita Wurst med vinder-titlen ved Eurovision 2014 i København – og nu topper hun den russiske iTunes-hitliste.

Det er Conchitas vindersang ‘Rise Like A Phoenix’, der har vækket den musikalske interesse hos russe[……]

Read more

Eurovision-finale på Regnbuepladsen

Eurovision-finale på Regnbuepladsen

Eurovision-feberen rammer for alvor Danmark lørdag aften, når finalen finder sted, og leder du efter årets musikalske LGBT-hotspot så bør du nok lægge din vej forbi Eurovicious Pride Square i indre København.

I morgen, lørdag den 10. maj 2014, vil LGBT’er og venner samles på Eurovicious Pride Square for at se Eurovisionfinalen sammen. Copenhagen Pride har nemlig sørget for storskærm, siddepladser og masser af drikkevarer til den store finale-aften og inden finalen vises på den 6 x 4 meter sto[……]

Read more

Ankerdatter: Ny lesbisk rock på gaden

Ankerdatter: Ny lesbisk rock på gaden

Ankerdatter er på gaden med sit første album, hvor den lesbiske kunstner omsætter sine tanker og følelser i et indierock-univers af danske ord og toner.

‘Smukke Løgne’ er titlen på Ankerdatters EP, der udkommer i dag og i forbindelse med sin verdenspremiere inviterer kvinden bag de rockede toner, Karen Sangvin, til en ordentlig fest og koncert på Bar O i København (se event).

Titlen ”Smukke Løgne” er resultatet af en konkurrence, hvor Ankerdatters Facebookfans frit kunne foreslå et navn til[……]

Read more

thaivideo

Transkønnet kærlighedssang går viralt i Thailand

Knap 9 millioner har allerede set en ny musikvideo fra den mandlige thailandske popsanger Wid Hiper R Siam, der handler om to barndomsvenners smukke og ikke helt almindelige kærlighedshistorie.

 

En virkelig smuk og meget rørende musikvideo fra Thailand er blevet voldsomt populær, efter den blev lagt på YouTube for en måned siden. Kort fortalt handler historien om to barndomsvenner der mister kontakten, fordi den ene bliver forelsket i den anden i teenageårene, men som voksne møde[……]

Read more

aupairoutrair

MUSIK: Aupair Outrair er homomusik med humor og harpe

Danske Niss Stricker kalder sig selv en troubadour, altså en god gammeldags spillemand. Men under kunstnernavnet Aupair Outrair er der skruet helt op for queer-o-meteret og rigeligt plads til både smil og skønsang.

I vores serie af danske musikportrætter fra LGBTQ-miljøet, er vi nået til den farverige og alt andet end traditionelle troubadour Aupair Outrair, der tager både harpe, humor, skønsang og masser af makeup på for at vise, at musikken er alt andet end sort og hvid.

»Jeg spiller kelti[……]

Read more

Fokus på ægteskabsligestilling til Grammy Awards 2014

Fokus på ægteskabsligestilling til Grammy Awards 2014

I nat, dansk tid, blev musikere verden over anerkendt for deres musikalske arbejde under årets Grammy Awards, og i år blev ægteskabsligestilling sat på agendagen gennem musikken.

Macklemore, Ryan Lewis, Mary Lambert, Madonna og Queen Latifah satte ægteskabsligestilling på dagsordenen under årets Grammy Awards den 26. januar 2014.

33 heteroseksuelle og homoseksuelle par med forskellige etniske og religiøse baggrunde stod klar på gulvet under årets Grammy Awards for at sige ja til hinanden – o[……]

Read more

correspondents

Store VEGA holder kæmpe regnbuefest 19. december

Homotropolis inviterer til en stor, fed ‘Under the Rainbow’-koncert i VEGA den 19. december, hvor musikken står i regnbuens tegn, og hvor hovednavnet er et af Englands bedste live-acts The Correspondents.

Elsker du lækker live-musik, og har du lyst til en helt unik aften, hvor regnbuerne indtager Store VEGA i København for fuld udblæsning, så sæt kryds i kalenderen torsdag den 19. december, hvor Homotropolis inviterer indenfor til “Under the Rainbow – the big, fat Christmas edition”.

Efter[……]

Read more

busjanejanny

Regnbuer over VEGA

Lørdag den 19. oktober afholdt Homotropolis koncert i Ideal Bar på VEGA under overskriften “Under The Rainbow”. Det blev en fantastisk aften, som nu har mulighed for at blive gentaget i Store VEGA – med din hjælp.

Hele 5 fantastiske bands gik på scenen i Ideal Bar den 19. oktober, da “Under The Rainbow” forvandlede stedet til en LGBTQ-fest med fokus på musikken.

På scenen var Ankerdatter, Markussen & Raabo, Blødpunkt, Bus Jane Janny og Ashibah, og efterfesten blev håndteret af Simon Wi[……]

Read more

Børns kønsidentitet har hovedrollen i ny Goldfrapp-video

Børns kønsidentitet har hovedrollen i ny Goldfrapp-video

Britiske Goldfrapp har udgivet en ny musikvideo med titlen “Annabel”, der behandler emnet kønsidentitet.

Annabel er titlen på Goldfrapps nye musikvideo fra deres kommende album ‘Tales of Us’, der handler om at være barn og transkønnet, og som er baseret på Kathleen Winters bog af samme navn.

Videoen viser et barn, der finder sin kønsidentitet gennem billeder, tegninger og udklædning, og Goldfrapp-duoen forklarer, at det er deres “lille film om en pige, der er fanget i en drengs krop”.

Video[……]

Read more

bojanolesen

MUSIK: Bo Jan Olesen

I denne uge er vi glade for at kunne præsentere Bo Jan Olesen fra Skive, som har en hørbar forkærlighed for 80’ernes popmusik og snart er på vej med sit femte album.

Bo Jan Olesen er 41 år gammel, musiker og billedkunstner og bosat i det jyske – nærmere betegnet i Skive. Hjemme i lejligheden har han bygget både sit eget lille lydstudie og atelier, og han har været ude på sine første spillejobs i Skive med stor succes.

»I de tidlige 90’ere var jeg frivillig i Stop Aids og lavede en del arbe[……]

Read more

gry

MUSIK: Akustisk kærlighed fra Not Daisy

I denne uge er vi glade for at kunne introducere jer for singer/songwriteren ‘Not Daisy’, hvis kærlighed til musikken brænder smukt igennem den følsomme stemme og de sarte akustiske toner.

I virkeligheden hedder hun Gry, er 30 år gammel og bosat i Aarhus. Men når musikken skal ud af kroppen på Gry, så foregår det under navnet kunstnernavnet ‘Not Daisy’.

»Jeg har spillet musik, siden jeg som 3-årig kunne nå tangenterne på det ustemte klaver, der stod i bofællesskabet, hvor jeg er vokset op. M[……]

Read more

peterbom

MUSIK: En langtidsholdbar Peter Bom

I denne uge er vi superglade for at kunne introducere 45-årige Peter Bom fra Frederiksberg i København der har to albums bag sig og forsøger at lave langtidsholdbar musik.

 

Peter Bom er 45 år gammel, bosat på Frederiksberg og har siden sin afgang fra Rytmisk Musikkonservatorium i 1999 været freelance musiker og sanger.

»Sangene fra mine 2 cd’er kan nok bedst kategoriseres som ‘sjælfuld pop hvor teksterne altid er i fokus’. Jeg skriver om de ting der optager mig, og bruger også[……]

Read more

marcorenardo

MUSIK: Marco Renardo – 20-årigt poptalent med potentiale

I denne uge er Homotropolis stolte over, at kunne præsentere jer for det kun 20-årige danske poptalent Marco Renardo. Take it away 🙂

Bag det middelhavsklingende kunstnernavn Marco Renardo gemmer sig Mark Reinert Legitimas Jørgensen, 20 år gammel og født, opvokset og stadig bosiddende på Sjælland.

»Marco Renardo kommer af mine to første navne `Mark Reinert’ blot med en eksotisk  klang. Da jeg begyndte at skrive sange i 2007, var jeg meget fascineret af Helena Paparizou, som vandt Eurovisi[……]

Read more

faun

MUSIK: Aarhusianske F.A.U.N er ukrukket regnbuerock på dansk

Homotropolis sætter henover sommeren og efteråret fokus på de mange danske musiktalenter i LGBT-miljøet, og de første i rækken er den aarhusianske gruppe F.A.U.N.

F.A.U.N  er et Aarhus-band, der absolut er inspireret af rå rock. Teksterne er danske og har rødder i tidligere generationers sprogbrug, tilsat toner og tanker fra en to-værelses i midtbyen. Tankerne leder hen på Sanne Salomonsen og Ray-dee-oh, tilsat upolerede undertoner hentet hos de gamle rythm`n blues-musikere og 70´ernes rock.[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.