Artikler markeret som ‘Kultur’

margaretcho

Comedian Margaret Cho returns to Copenhagen

Badass queer comedian Margaret Cho is currently on tour with her new show “There’s No I in Team But There’s a Cho in Psycho” which brings her to the Danish capital on December 10.

Being both an acclaimed comedian notoriously known for having no topics off-limits as well as an outspoken LGBT activist and feminist, Margaret Cho is bound to once again make a full Bremen Teater cheer and laugh when she takes the stage on December 10 with her latest show. We caught up with Margaret to find out wha[……]

Read more

Coming soon: Homotropolis in English

Ny organisation vil for alvor sætte København på LGBT-verdenskortet

Copenhagen Pride og Pan Idræt er gået sammen om at etablere organisationen Happy Copenhagen, der med en særdeles erfaren og kompetent bestyrelse nu går i gang med at arbejde målrettet for at få bl.a. World Pride og EuroGames til København i 2021. Projektet bakkes op økonomisk af Københavns Kommune.

Sidste gang København var værtsby for en global megaevent var tilbage i 2009, da World OutGames indtog hovedstaden med stor succes, og nu vil den nyoprettede organisation Happy Copenhagen, resultat[……]

Read more

Mischa_Badasyan_portrait

Russisk homokunstner besøger Warehouse9

I denne uge løber Warehouse9’s internationale performancekunst-festival af stablen, med bla. queer performance fra Rumænien, Holland og Rusland.

Det københavnske performance- og multimediegalleri Warehouse9 inviterer til International Performance Art Festival 2015. Festivalen strækker sig fra torsdag d. 26. til lørdag d. 28. februar og vil vise et udsnit af aktuel og international performance- og scenekunst, der på forskellig vis stiller skarpt på forbindelseslinjen mellem det kunstneriske og[……]

Read more

ifguysactedinreallife

Hvis gay dating-app’s var virkelighed

Hvordan ville verden se ud, hvis bøsser og biseksuelle mænd opførte sig på samme måde i virkeligheden, som de gør på f.eks. Grindr, Hornet og Scruff?

En ny video fra folkene bag homositet Jack’d forsøger at vise, hvordan det virkelige homoliv ville tage sig ud, hvis vi opførte os som vi gør på dating-app’s som f.eks. Grindr og Hornet. Se den herunder.

 
http://youtu.be/5Zk5XC8tu64

Copenhagen Pride

Nu kommer Danmarks første Winter Pride

København får med Winter Pride en ny årligt tilbagevendende begivenhed, der skal være med til at tænde regnbuelys i de mørke vintermåneder og skabe flere aktiviteter og tilbud for LGBT-miljøet i Danmark.

Copenhagen Pride udvider igen sine aktiviteter med beslutningen om, at hovedstaden fremover også skal have en årlig Winter Pride. Copenhagen Winter Pride 2015 kommer til at løbe af stablen i uge 6 – fra den 5. – 7. februar – med både LGBT-politisk indhold og fest i alle regnbuens farver.

“Co[……]

Read more

pantibliss

Irsk drag-stjerne vil bare være sig selv

Den irske dragqueen Panti Bliss, hvis rigtige navn er Rory O’Neill,  var for nylig inviteret til at levere en såkaldt “TED-talk”, og det gjorde han under overskriften “All The Little Things”, hvor emnet var samfundets fortsatte marginalisering af LGBT-personer. 

På knap 20 minutter sætter den irske drag-dronning Panti Bliss homofobien og forskelsbehandlingen på plads, i en TED-talk som blev offentliggjort 8 .januar.

Med udgangspunkt i det at holde hinanden i hånden i det offentlige rum, give[……]

Read more

bots

RuPaul’s drag-stjerner kommer til København

Live Nation og Copenhagen Pride præsenterer i samarbejde RuPaul’s Drag Race: Battle Of The Seasons i Store VEGA tirsdag den 7. april, hvor både Bianca Del Rio og Sharon Needles er blandt de optrædende.

RuPaul, verdens mest berømte drag-queen, står bag et af de største og mest banebrydende kulturelle fænomener i de seneste år. RuPaul’s Drag Race er et amerikansk reality program, som virkelig skubber til populær-kulturens grænser. RuPaul selv er vært, mentor og hele seriens inspirationskilde. H[……]

Read more

connorfranta

YouTube-stjerne springer ud

Den 22-årige voldsomt populære amerikanske video-blogger Connor Franta, der har mere end 3,7 millioner følgere på YouTube, valgte for nylig at springe ud som bøsse.

Det kom uden tvivl som noget af en overraskelse for mange af YouTube-fænomenet Connor Franta’s følgere, at han for nylig valgte at komme ud af skabet i en 6 minutter lang og meget personlig video, hvor han blandt andet kommer ind på den svære proces det er at springe ud og angsten for, hvordan omverdenen vil reagere.

Connor Frant[……]

Read more

Cosy

Cosy Bar får ny bestyrer

Onsdag aften meddelte Cosy Bar’s mangeårige indehaver og bestyrer, Camilla Lantz, at hun har sidste arbejdsdag nytårsaften. Ny daglig leder af den legendariske natklub bliver Rene Beck.

Onsdag den 3. december valgte et af det københavnske homomiljøs mest kendte ansigter, Camilla Lantz, indehaver af Cosy Bar i Studiestræde, at offentliggøre sin fratræden som bestyrer af den legendariske natklub. Datoen var ikke tilfældig, det var nemlig præcis på 41-årsdagen for familiens overtagelse af Cosy B[……]

Read more

Transgender Day of Remembrance

Transkønnede mindes i København

Torsdag den 20. november markeres den internationale Transgender Day of Remembrance  i København med fakkeltog og en mindehøjtidelighed.

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance – en dag hvor man mindes de transpersoner som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller er blevet ofre for hate crimes og transfobi. Samtidig sætter dagen fokus på at oplyse og eliminere de mange fordomme der stadig er udbredte overfor transkønnede.

I København markeres Transge[……]

Read more

berliner-mauer-1

For 25 år siden: “Man købte drinks til øst-homoerne”

I anledning af 25-års dagen for Berlinmurens fald, har skribent Peter Kyhl Olesen sendt os denne hilsen fra Tysklands hovedstad, der i dag også er en af Europas mest livlige homo-metropoler.

 

Berlin: Solen over Bösebrücke står lavt, men skinner alligevel skærende sidst på eftermiddagen. En lang kø af biler ses på Bornholmerstrasse, navnet på den vej, der via den gamle stålbro forbinder berliner-bydelene Wedding og Prenzlauerberg i henholdsvis den vestlige og østlige del. I dag kan folk færd[……]

Read more

bestyrelsen

Ny bestyrelse for Copenhagen Pride

Tirsdag den 28. oktober afholdtes Copenhagen Prides årlige generalforsamling, hvor formanden aflagde en imponerende årsberetning, og hvor en række nye ansigter blev valgt ind i bestyrelsen.

Årets ordinære generalforsamling for Copenhagen Pride blev afholdt i Jeudans nye bygning i Bredgade 30 i København tirsdag den 28. oktober, og det var en stolt formand der kunne se tilbage på et år, hvor Priden har udviklet sig markant.

Nye aktiviteter som blandt andet Gaystortion, Eurovicious Pride Squar[……]

Read more

dolly

Dolly elsker sine homofans

I et interview med amerikanske Billboard Magazine fortæller den blonde country-legende, at hun elsker og accepterer sin homoseksuelle fanskare, og samtidig kalder hun de homofobiske kristne grupper for “syndere”.

Countrystjernen Dolly Parton fortæller i et nyligt interview med Billboard Magazine, at hun fuldt ud respekterer og elsker sine mange homoseksuelle fans.

»Jeg har selv kæmpet alt rigeligt i mit liv for at blive forstået og accepteret. Jeg har måttet stå op imod alle mulige menne[……]

Read more

lovebirds

Lesbisk dokumentar vinder årets BENT

Dokumentarfilmen ’Lovebirds’ om ung lesbisk kærlighed knockouter DR3’s serie ‘BøsseStudier’, Kanal 5’s serie ‘Heartless’ og spillefilmene ‘Kapgang’ og ‘Det andet liv’, når årets danske LGBT-film/tv-pris skal kåres.

Filmen ‘Lovebirds’ har netop modtaget årets BENT-pris i forbindelse med MIX Copenhagen. Filmens instruktør, Louise Detlefsen, modtog BENT-prisen 2014 og en check på 10.000 kr. ved en prisfest i Empire Bio tirsdag aften.

– ’Lovebirds’ er et nænsomt og hudløst ærligt portræt af et u[……]

Read more

pamann

Pam Ann: Bøsse fanget i en kvindekrop

Den australske komiker Caroline Reid – bedst kendt som den rapkæftede stewardesse Pam Ann – lander i København den 25. oktober, hvor hun indtager Bremen Teater til en aften der med garanti bliver alt andet end kedelig.

Med overskriften “Plane Filthy” er verdens vel nok mest upassende stewardesse tilbage i Danmark, hvor hun den 25. oktober går på scenen i Bremen Teater i København med sit nyeste one-woman-show der efter sigende bliver endnu mere beskidt og bitchy end nogensinde før. Homotropol[……]

Read more

teater

Ærligt og selvironisk homoteater på Vesterbro

I næste uge er der igen mulighed for vaskeægte og hudløst homoteater, når forestillingen ”(in) HOMO – GEN” med Christian Vincent og Kim André i hovedrollerne indtager Basement på Vesterbro i København.

(in) HOMO ­ GEN er en virkelighedsforestilling om det at være et ungt menneske og jagte accept, sex og kærlighed, som samlet pakke eller hver for sig ­ i en kultur præget af selviscenesættelse.

Det er ikke en forestilling der sætter fokus på en tungt vejende problematik, men derimod behandler[……]

Read more

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

I dag indtager Skønheden og Udyret det Ny Teater i København med en farverig, stjernespækket forestilling, der samtidig markerer 20-året for teatrets genåbning som Danmarks førende musicalteater.

Beauty and the Beast – som du også kender som Skønheden og Udyret – indhyller scenen på det Ny Teater i farverige, overdådige kulisser, dekorationer og kostumer krydret med masser af drama og romantik de kommende måneder.

Med talenter som Maria Lucia, Tomas Ambt Kofod og ikke mindst Preben Kristense[……]

Read more

Visuelle højdepunkter fra årets parade

Visuelle højdepunkter fra årets parade

Copenhagen Pride 2014 kulminerede med en imponerende parade lørdag den 18. august. Her kommer de regnbueskud som Homotropolis fik i kassen.

Årets Copenhagen Pride Parade gik fra Frederiksberg Rådhusplads via Vesterbrogade til Københavns Rådhusplads – og igen i år var gaderne prydet i regnbuer, glimmer og ekstravagante kostumer og vogne.

Vores fotograf var selvfølgelig med under regnbuerne, og fik indfanget nogle af de mange skønne øjeblikke som vi deler med dig her.

[nggallery id=26]

Årets officielle temasang for Copenhagen Pride er på gaden

Årets officielle temasang for Copenhagen Pride er på gaden

Den officielle temasang for årets Copenhagen Pride hedder “Dance To The Drum Of Our Hearts” og er første singleudspil fra elektropop duoen Lucaléy.

Sangen handler om at turde være den man er og følge sin dybeste længsel uanset hvad omverden end måtte mene om det.

”Priden er fantastisk mangfoldighedsfest, som vi er meget stolte af at have skabt temasangen til. Dette års tema Coming Out For Global Rights føler vi er mere aktuelt end nogensinde, og hvis vores sang kan være med til at sætte foku[……]

Read more

Roskilde for første gang med i Copenhagen Pride Parade

Roskilde for første gang med i Copenhagen Pride Parade

Under navnet ”Viking Pride” deltager Roskilde for første gang nogensinde med egen lastbil og paradegruppe i Copenhagen Pride’s parade, som går gennem hovedstaden den 30. august 2014.

Viking Pride er et samarbejde mellem Roskildes Heimdal Café for LGBT’ere (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender), INSP! og Copenhagen Pride.

Initiativet skal brande Roskilde som en by, der hylder mangfoldighed, diversitet, tolerance og er et godt sted at bo – også for LGBT-personer. Roskilde Kommune støtter pro[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.