Artikler markeret som ‘Indland’

margaretcho

Comedian Margaret Cho returns to Copenhagen

Badass queer comedian Margaret Cho is currently on tour with her new show “There’s No I in Team But There’s a Cho in Psycho” which brings her to the Danish capital on December 10.

Being both an acclaimed comedian notoriously known for having no topics off-limits as well as an outspoken LGBT activist and feminist, Margaret Cho is bound to once again make a full Bremen Teater cheer and laugh when she takes the stage on December 10 with her latest show. We caught up with Margaret to find out wha[……]

Read more

Coming soon: Homotropolis in English

Ny organisation vil for alvor sætte København på LGBT-verdenskortet

Copenhagen Pride og Pan Idræt er gået sammen om at etablere organisationen Happy Copenhagen, der med en særdeles erfaren og kompetent bestyrelse nu går i gang med at arbejde målrettet for at få bl.a. World Pride og EuroGames til København i 2021. Projektet bakkes op økonomisk af Københavns Kommune.

Sidste gang København var værtsby for en global megaevent var tilbage i 2009, da World OutGames indtog hovedstaden med stor succes, og nu vil den nyoprettede organisation Happy Copenhagen, resultat[……]

Read more

tommy

Radikale: SF-borgmester skal forklare manglende handling på homoseksuelles mistrivsel

Radikale Venstres gruppeformand i København, Tommy Petersen, kræver nu at der udarbejdes en samlet LGBT-sundhedsplan for hovedstaden efter det er kommet frem, at Københavns Kommune vil fjerne tilskuddet til gratis kondomer.

Gang på gang viser undersøgelser, at der er stor ulighed i sundheden hos danske LGBT-personer sammenlignet med resten af befolkningen. For mange selvmordsforsøg, selvmordstanker, psykiske sygdomme, fysiske sygdomme og et højt misbrug af stoffer giver et billede af en grupp[……]

Read more

Mischa_Badasyan_portrait

Russisk homokunstner besøger Warehouse9

I denne uge løber Warehouse9’s internationale performancekunst-festival af stablen, med bla. queer performance fra Rumænien, Holland og Rusland.

Det københavnske performance- og multimediegalleri Warehouse9 inviterer til International Performance Art Festival 2015. Festivalen strækker sig fra torsdag d. 26. til lørdag d. 28. februar og vil vise et udsnit af aktuel og international performance- og scenekunst, der på forskellig vis stiller skarpt på forbindelseslinjen mellem det kunstneriske og[……]

Read more

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride fortsætter kampen for transrettigheder

Copenhagen Pride benytter Copenhagen Winter Pride 2015 som en anledning til at udtrykke kritik af sundhedsministeren for at ignorere den kritik, der er kommet fra organisationer og enkeltpersoner engageret i at sikre bedre behandling af transpersoner i det danske sundhedssystem. 

PRESSEMEDDELELSE:

D. 19 december offentliggjorde Sundhedsstyrelsen den endelige udgave af vejledning til behandling af transkønnede. Udkastet til vejledningen er siden publiceringen i juni 2014 blevet mødt af kritik[……]

Read more

Copenhagen Pride

Nu kommer Danmarks første Winter Pride

København får med Winter Pride en ny årligt tilbagevendende begivenhed, der skal være med til at tænde regnbuelys i de mørke vintermåneder og skabe flere aktiviteter og tilbud for LGBT-miljøet i Danmark.

Copenhagen Pride udvider igen sine aktiviteter med beslutningen om, at hovedstaden fremover også skal have en årlig Winter Pride. Copenhagen Winter Pride 2015 kommer til at løbe af stablen i uge 6 – fra den 5. – 7. februar – med både LGBT-politisk indhold og fest i alle regnbuens farver.

“Co[……]

Read more

bots

RuPaul’s drag-stjerner kommer til København

Live Nation og Copenhagen Pride præsenterer i samarbejde RuPaul’s Drag Race: Battle Of The Seasons i Store VEGA tirsdag den 7. april, hvor både Bianca Del Rio og Sharon Needles er blandt de optrædende.

RuPaul, verdens mest berømte drag-queen, står bag et af de største og mest banebrydende kulturelle fænomener i de seneste år. RuPaul’s Drag Race er et amerikansk reality program, som virkelig skubber til populær-kulturens grænser. RuPaul selv er vært, mentor og hele seriens inspirationskilde. H[……]

Read more

Cosy

Cosy Bar får ny bestyrer

Onsdag aften meddelte Cosy Bar’s mangeårige indehaver og bestyrer, Camilla Lantz, at hun har sidste arbejdsdag nytårsaften. Ny daglig leder af den legendariske natklub bliver Rene Beck.

Onsdag den 3. december valgte et af det københavnske homomiljøs mest kendte ansigter, Camilla Lantz, indehaver af Cosy Bar i Studiestræde, at offentliggøre sin fratræden som bestyrer af den legendariske natklub. Datoen var ikke tilfældig, det var nemlig præcis på 41-årsdagen for familiens overtagelse af Cosy B[……]

Read more

grav

226 transpersoner dræbt det seneste år

En ny rapport fra Transgender Europe offentliggjort i forbindelse med Transgender Day of Remembrance torsdag den 20. november viser, at der er registreret 226 dræbte transpersoner på verdensplan i det seneste år.

226 transkønnede er blevet slået ihjel i de seneste 12 måneder. 11 af dem var under 18 år, og den yngste var kun 8 år gammel. Det afslører en ny rapport fra TGEU (Transgender Europe), som blev offentliggjort for nylig.

Rapporten ledsages af en lang liste der sætter navne og dødsår[……]

Read more

Transgender Day of Remembrance

Transkønnede mindes i København

Torsdag den 20. november markeres den internationale Transgender Day of Remembrance  i København med fakkeltog og en mindehøjtidelighed.

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance – en dag hvor man mindes de transpersoner som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller er blevet ofre for hate crimes og transfobi. Samtidig sætter dagen fokus på at oplyse og eliminere de mange fordomme der stadig er udbredte overfor transkønnede.

I København markeres Transge[……]

Read more

bestyrelsen

Ny bestyrelse for Copenhagen Pride

Tirsdag den 28. oktober afholdtes Copenhagen Prides årlige generalforsamling, hvor formanden aflagde en imponerende årsberetning, og hvor en række nye ansigter blev valgt ind i bestyrelsen.

Årets ordinære generalforsamling for Copenhagen Pride blev afholdt i Jeudans nye bygning i Bredgade 30 i København tirsdag den 28. oktober, og det var en stolt formand der kunne se tilbage på et år, hvor Priden har udviklet sig markant.

Nye aktiviteter som blandt andet Gaystortion, Eurovicious Pride Squar[……]

Read more

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride indkalder til ordinær generalforsamling

Copenhagen Prides årlige generalforsamling afholdes tirsdag den 28. oktober 2014 og du har mulighed for at påvirke valget.

Så nærmer tiden sig endnu engang for den årlige generalforsamling i Copenhagen Pride, der afholdes tirsdag den 28. oktober kl. 19.00 hos Jeudan, Bredgade 30, 1260 København K.

I år er der 3 ledige pladser i Bestyrelsen og du kan derfor stille op til valg hvis du mener, at Copenhagen Pride mangler netop dine kompetencer  – og så kan du selvfølgelig også være med til at væ[……]

Read more

lovebirds

Lesbisk dokumentar vinder årets BENT

Dokumentarfilmen ’Lovebirds’ om ung lesbisk kærlighed knockouter DR3’s serie ‘BøsseStudier’, Kanal 5’s serie ‘Heartless’ og spillefilmene ‘Kapgang’ og ‘Det andet liv’, når årets danske LGBT-film/tv-pris skal kåres.

Filmen ‘Lovebirds’ har netop modtaget årets BENT-pris i forbindelse med MIX Copenhagen. Filmens instruktør, Louise Detlefsen, modtog BENT-prisen 2014 og en check på 10.000 kr. ved en prisfest i Empire Bio tirsdag aften.

– ’Lovebirds’ er et nænsomt og hudløst ærligt portræt af et u[……]

Read more

pamann

Pam Ann: Bøsse fanget i en kvindekrop

Den australske komiker Caroline Reid – bedst kendt som den rapkæftede stewardesse Pam Ann – lander i København den 25. oktober, hvor hun indtager Bremen Teater til en aften der med garanti bliver alt andet end kedelig.

Med overskriften “Plane Filthy” er verdens vel nok mest upassende stewardesse tilbage i Danmark, hvor hun den 25. oktober går på scenen i Bremen Teater i København med sit nyeste one-woman-show der efter sigende bliver endnu mere beskidt og bitchy end nogensinde før. Homotropol[……]

Read more

silverwedding

Det registrerede partnerskab fejrer sølvbryllup

I dag den 1. oktober er det præcis 25 år siden, at Danmark – som det første land i verden – tillod personer af samme køn at indgå registreret partnerskab. Siden fulgte adskillige lande efter. LGBT Danmark ser tilbage i dette indlæg.

Den 1. oktober er en stor dag: Det er 25 år siden et par af samme køn for første gang fik papir på hinanden: Axel og Eigil Axgil indgik verdens første registrerede partnerskab på Københavns rådhus. Forudsætningen var et stykke revolutionerende lovgivning. Hvad der[……]

Read more

teater

Ærligt og selvironisk homoteater på Vesterbro

I næste uge er der igen mulighed for vaskeægte og hudløst homoteater, når forestillingen ”(in) HOMO – GEN” med Christian Vincent og Kim André i hovedrollerne indtager Basement på Vesterbro i København.

(in) HOMO ­ GEN er en virkelighedsforestilling om det at være et ungt menneske og jagte accept, sex og kærlighed, som samlet pakke eller hver for sig ­ i en kultur præget af selviscenesættelse.

Det er ikke en forestilling der sætter fokus på en tungt vejende problematik, men derimod behandler[……]

Read more

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

Skønheden og Udyret indtager Danmarks førende musicalteater

I dag indtager Skønheden og Udyret det Ny Teater i København med en farverig, stjernespækket forestilling, der samtidig markerer 20-året for teatrets genåbning som Danmarks førende musicalteater.

Beauty and the Beast – som du også kender som Skønheden og Udyret – indhyller scenen på det Ny Teater i farverige, overdådige kulisser, dekorationer og kostumer krydret med masser af drama og romantik de kommende måneder.

Med talenter som Maria Lucia, Tomas Ambt Kofod og ikke mindst Preben Kristense[……]

Read more

Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

Sundhedsstyrelsen risikerer menneskers liv ved at nægte transpersoner behandling på private klinikker, skriver Copenhagen Pride i en ny pressemeddelelse.

PRESSEMEDDELELSE: I kølvandet på loven om juridisk kønsskifte, som trådte i kraft den 1. september 2014, har sundhedsstyrelsen udsendt retningslinjer, som dels forbyder private klinikker at tilbyde transpersoner hormonbehandling, dels samler al behandling af transpersoner på sexologisk klinik i hænderne på et såkaldt “multidisciplinært behan[……]

Read more

Sabaah får 2,4 millioner til at bekæmpe social kontrol

Sabaah får 2,4 millioner til at bekæmpe social kontrol

Foreningen Sabaah får 2,4 millioner kr. over de næste fire år til at modarbejde fordomme og social kontrol i bl.a. etniske miljøer. Det står klart, efter det lykkedes Radikale Venstre at få sikret pengene i de netop afsluttede forhandlinger om budgettet for Københavns Kommune.

Ifølge Radikale Venstres Budgetordfører, Tommy Petersen er det forventningen at pengene vil gøre Sabaah i stand til at opruste og i større grad målrette sine aktiviteter mod, at målgruppen accepteres i egne miljøer. Det[……]

Read more

Copenhagen Pride slår endnu engang rekord

Copenhagen Pride slår endnu engang rekord

Mere end 110.000 mennesker gik på gaderne i hovedstaden lørdag i forbindelse med den årlige Copenhagen Pride Parade, og dermed har den københavnske regnbuefestival endnu engang slået rekord.

Med over 21.000 deltagere i paraden og estimeret 110.000 – 120.000 mennesker på gaden, er den netop afholdte Copenhagen Pride 2014 den største nogensinde.
”Jeg er simpelthen så glad og stolt i dag. Når vi oplever at Københavnerne på denne måde slutter op om mangfoldighed, kærlighed og LGBT-kamp er man ik[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.