Artikler markeret som ‘Alle Artikler’

Zebra Katz headlining Copenhagen Pride Show 2018

Zebra Katz headlining Copenhagen Pride Show 2018

The openly queer rapper Zebra Katz, best known for his 2012 single Ima Read, will take over Pride Stage at Copenhagen City Hall Square on Saturday 18. August.

Ojay Morgan is better known by his artistic alter ego and stage name Zebra Katz. An openly queer rapper and hip-hop artist who is not really a big fan of the categorisation “queer rap” himself. The music should speak for itself.

The character of Zebra Katz was created back when Ojay Morgan went to college, but in 2012 – with the releas[……]

Read more

margaretcho

Comedian Margaret Cho returns to Copenhagen

Badass queer comedian Margaret Cho is currently on tour with her new show “There’s No I in Team But There’s a Cho in Psycho” which brings her to the Danish capital on December 10.

Being both an acclaimed comedian notoriously known for having no topics off-limits as well as an outspoken LGBT activist and feminist, Margaret Cho is bound to once again make a full Bremen Teater cheer and laugh when she takes the stage on December 10 with her latest show. We caught up with Margaret to find out wha[……]

Read more

Coming soon: Homotropolis in English

Ny organisation vil for alvor sætte København på LGBT-verdenskortet

Copenhagen Pride og Pan Idræt er gået sammen om at etablere organisationen Happy Copenhagen, der med en særdeles erfaren og kompetent bestyrelse nu går i gang med at arbejde målrettet for at få bl.a. World Pride og EuroGames til København i 2021. Projektet bakkes op økonomisk af Københavns Kommune.

Sidste gang København var værtsby for en global megaevent var tilbage i 2009, da World OutGames indtog hovedstaden med stor succes, og nu vil den nyoprettede organisation Happy Copenhagen, resultat[……]

Read more

tommy

Radikale: SF-borgmester skal forklare manglende handling på homoseksuelles mistrivsel

Radikale Venstres gruppeformand i København, Tommy Petersen, kræver nu at der udarbejdes en samlet LGBT-sundhedsplan for hovedstaden efter det er kommet frem, at Københavns Kommune vil fjerne tilskuddet til gratis kondomer.

Gang på gang viser undersøgelser, at der er stor ulighed i sundheden hos danske LGBT-personer sammenlignet med resten af befolkningen. For mange selvmordsforsøg, selvmordstanker, psykiske sygdomme, fysiske sygdomme og et højt misbrug af stoffer giver et billede af en grupp[……]

Read more

Slovenien får ægteskabsligestilling

Slovenien får ægteskabsligestilling

Det slovenske Parlament, der har sæde i landets hovedstad Ljubljana, har vedtaget at indføre ægteskabsligestilling.

Slovenien bliver det 21. land i verden, der indfører ægteskabsligestilling efter at et nyt lovforslag er blevet vedtaget i Parlamentet i går d. 3. marts 2015.

Loven blev vedtaget med 51 stemmer for og 28 imod, rapporterer organisationen Human Rights Campaign (HRC).

Foruden ægteskabsligestilling åbnes der også op for, at par af samme køn har mulighed for at adoptere.

Parlament[……]

Read more

Mischa_Badasyan_portrait

Russisk homokunstner besøger Warehouse9

I denne uge løber Warehouse9’s internationale performancekunst-festival af stablen, med bla. queer performance fra Rumænien, Holland og Rusland.

Det københavnske performance- og multimediegalleri Warehouse9 inviterer til International Performance Art Festival 2015. Festivalen strækker sig fra torsdag d. 26. til lørdag d. 28. februar og vil vise et udsnit af aktuel og international performance- og scenekunst, der på forskellig vis stiller skarpt på forbindelseslinjen mellem det kunstneriske og[……]

Read more

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride fortsætter kampen for transrettigheder

Copenhagen Pride benytter Copenhagen Winter Pride 2015 som en anledning til at udtrykke kritik af sundhedsministeren for at ignorere den kritik, der er kommet fra organisationer og enkeltpersoner engageret i at sikre bedre behandling af transpersoner i det danske sundhedssystem. 

PRESSEMEDDELELSE:

D. 19 december offentliggjorde Sundhedsstyrelsen den endelige udgave af vejledning til behandling af transkønnede. Udkastet til vejledningen er siden publiceringen i juni 2014 blevet mødt af kritik[……]

Read more

ifguysactedinreallife

Hvis gay dating-app’s var virkelighed

Hvordan ville verden se ud, hvis bøsser og biseksuelle mænd opførte sig på samme måde i virkeligheden, som de gør på f.eks. Grindr, Hornet og Scruff?

En ny video fra folkene bag homositet Jack’d forsøger at vise, hvordan det virkelige homoliv ville tage sig ud, hvis vi opførte os som vi gør på dating-app’s som f.eks. Grindr og Hornet. Se den herunder.

 
http://youtu.be/5Zk5XC8tu64

Copenhagen Pride

Nu kommer Danmarks første Winter Pride

København får med Winter Pride en ny årligt tilbagevendende begivenhed, der skal være med til at tænde regnbuelys i de mørke vintermåneder og skabe flere aktiviteter og tilbud for LGBT-miljøet i Danmark.

Copenhagen Pride udvider igen sine aktiviteter med beslutningen om, at hovedstaden fremover også skal have en årlig Winter Pride. Copenhagen Winter Pride 2015 kommer til at løbe af stablen i uge 6 – fra den 5. – 7. februar – med både LGBT-politisk indhold og fest i alle regnbuens farver.

“Co[……]

Read more

tiffanys

Homopar i ny reklame for verdenskendt smykkegigant

Amerikanske Tiffany’s har for første gang i firmaets 178 år lange historie valgt at benytte et homoseksuelt par i deres markedsføring. Reklamen har fået stor opmærksomhed i de internationale LGBT-medier.

Smykkegiganten Tiffany’s er trådt ind i 2015 med en reklame, hvor et homoseksuelt New Yorker-par lægger billedsiden til markedsføringen af forlovelsesringe fra Tiffany’s. Det er første gang i virksomhedens historie, at man målrettet går efter det homoseksuelle segment.

Teksten til højre ly[……]

Read more

pantibliss

Irsk drag-stjerne vil bare være sig selv

Den irske dragqueen Panti Bliss, hvis rigtige navn er Rory O’Neill,  var for nylig inviteret til at levere en såkaldt “TED-talk”, og det gjorde han under overskriften “All The Little Things”, hvor emnet var samfundets fortsatte marginalisering af LGBT-personer. 

På knap 20 minutter sætter den irske drag-dronning Panti Bliss homofobien og forskelsbehandlingen på plads, i en TED-talk som blev offentliggjort 8 .januar.

Med udgangspunkt i det at holde hinanden i hånden i det offentlige rum, give[……]

Read more

bots

RuPaul’s drag-stjerner kommer til København

Live Nation og Copenhagen Pride præsenterer i samarbejde RuPaul’s Drag Race: Battle Of The Seasons i Store VEGA tirsdag den 7. april, hvor både Bianca Del Rio og Sharon Needles er blandt de optrædende.

RuPaul, verdens mest berømte drag-queen, står bag et af de største og mest banebrydende kulturelle fænomener i de seneste år. RuPaul’s Drag Race er et amerikansk reality program, som virkelig skubber til populær-kulturens grænser. RuPaul selv er vært, mentor og hele seriens inspirationskilde. H[……]

Read more

connorfranta

YouTube-stjerne springer ud

Den 22-årige voldsomt populære amerikanske video-blogger Connor Franta, der har mere end 3,7 millioner følgere på YouTube, valgte for nylig at springe ud som bøsse.

Det kom uden tvivl som noget af en overraskelse for mange af YouTube-fænomenet Connor Franta’s følgere, at han for nylig valgte at komme ud af skabet i en 6 minutter lang og meget personlig video, hvor han blandt andet kommer ind på den svære proces det er at springe ud og angsten for, hvordan omverdenen vil reagere.

Connor Frant[……]

Read more

Cosy

Cosy Bar får ny bestyrer

Onsdag aften meddelte Cosy Bar’s mangeårige indehaver og bestyrer, Camilla Lantz, at hun har sidste arbejdsdag nytårsaften. Ny daglig leder af den legendariske natklub bliver Rene Beck.

Onsdag den 3. december valgte et af det københavnske homomiljøs mest kendte ansigter, Camilla Lantz, indehaver af Cosy Bar i Studiestræde, at offentliggøre sin fratræden som bestyrer af den legendariske natklub. Datoen var ikke tilfældig, det var nemlig præcis på 41-årsdagen for familiens overtagelse af Cosy B[……]

Read more

nakedhockey

Hockeydrenge klæder sig af for en god sag

For at tage del i kampen mod homofobi i sport, valgte det mandlige hockeyhold fra University of Nottingham at klæde sig af i den gode sags tjeneste.

Under overskriften “Voice Your Rights” har en gruppe studerende på University of Nottingham sat sig for at gøre deres til, at verden bliver et sted, hvor vi alle kan leve sammen på lige fod og med gensidig respekt og tolerance. Så de fik universitetets hockeydrenge til at smide tøjet og sprede budskabet, og det har vist sig at være en særdeles ef[……]

Read more

grav

226 transpersoner dræbt det seneste år

En ny rapport fra Transgender Europe offentliggjort i forbindelse med Transgender Day of Remembrance torsdag den 20. november viser, at der er registreret 226 dræbte transpersoner på verdensplan i det seneste år.

226 transkønnede er blevet slået ihjel i de seneste 12 måneder. 11 af dem var under 18 år, og den yngste var kun 8 år gammel. Det afslører en ny rapport fra TGEU (Transgender Europe), som blev offentliggjort for nylig.

Rapporten ledsages af en lang liste der sætter navne og dødsår[……]

Read more

Transgender Day of Remembrance

Transkønnede mindes i København

Torsdag den 20. november markeres den internationale Transgender Day of Remembrance  i København med fakkeltog og en mindehøjtidelighed.

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance – en dag hvor man mindes de transpersoner som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller er blevet ofre for hate crimes og transfobi. Samtidig sætter dagen fokus på at oplyse og eliminere de mange fordomme der stadig er udbredte overfor transkønnede.

I København markeres Transge[……]

Read more

berliner-mauer-1

For 25 år siden: “Man købte drinks til øst-homoerne”

I anledning af 25-års dagen for Berlinmurens fald, har skribent Peter Kyhl Olesen sendt os denne hilsen fra Tysklands hovedstad, der i dag også er en af Europas mest livlige homo-metropoler.

 

Berlin: Solen over Bösebrücke står lavt, men skinner alligevel skærende sidst på eftermiddagen. En lang kø af biler ses på Bornholmerstrasse, navnet på den vej, der via den gamle stålbro forbinder berliner-bydelene Wedding og Prenzlauerberg i henholdsvis den vestlige og østlige del. I dag kan folk færd[……]

Read more

Field Coverage

FN’s generalsekretær hylder Conchita

Under et besøg i Wien mandag, optrådte Eurovision-vinderen Conchita Wurst for FN’s generalsekretær Ban Ki-moon der kvitterede med flotte, rosende ord om vigtigheden af den østrigste drag-kunstners sejr og de budskaber Conchita Wurst står for.

Mandag deltog FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i markeringen af Vienna International Centre’s 35-års jubilæum, og i den forbindelse optrådte den østrigske Eurovision-vinder Conchita Wurst for de tilstedeværende.

»Hun er med til at nedkæmpe folks forud[……]

Read more

bestyrelsen

Ny bestyrelse for Copenhagen Pride

Tirsdag den 28. oktober afholdtes Copenhagen Prides årlige generalforsamling, hvor formanden aflagde en imponerende årsberetning, og hvor en række nye ansigter blev valgt ind i bestyrelsen.

Årets ordinære generalforsamling for Copenhagen Pride blev afholdt i Jeudans nye bygning i Bredgade 30 i København tirsdag den 28. oktober, og det var en stolt formand der kunne se tilbage på et år, hvor Priden har udviklet sig markant.

Nye aktiviteter som blandt andet Gaystortion, Eurovicious Pride Squar[……]

Read more

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.