Radikale: SF-borgmester skal forklare manglende handling på homoseksuelles mistrivsel

Radikale Venstres gruppeformand i København, Tommy Petersen, kræver nu at der udarbejdes en samlet LGBT-sundhedsplan for hovedstaden efter det er kommet frem, at Københavns Kommune vil fjerne tilskuddet til gratis kondomer.

tommy

Gang på gang viser undersøgelser, at der er stor ulighed i sundheden hos danske LGBT-personer sammenlignet med resten af befolkningen. For mange selvmordsforsøg, selvmordstanker, psykiske sygdomme, fysiske sygdomme og et højt misbrug af stoffer giver et billede af en gruppe i samfundet med særlige sundhedsudfordringer.

Men i landets største kommune, København, hvor der bor flest LGBT-personer, findes der ikke en målrettet indsats for at mindske den ulighed. I stedet har indsatsen gennem mange år været båret af enkelte politikeres velvilje til at finde finansiering til mindre projekter. Nu skæres nogle af disse forebyggende foranstaltninger, såsom uddeling af gratis kondomer, endda væk. Det får nu Radikale Venstres Gruppeformand, Tommy Petersen til at pålægge forvaltningen at udarbejde en samlet LGBT-Sundhedsplan, der målrettet skal rette op på uligheden i sundheden for LGBT-personer.

I følge Radikale Venstres Gruppeformand har kommunen svigtet LGBT-gruppen ved ikke at have en samlet indsats. Han har derfor ligeledes indkaldt SFs Sundheds- og Omsorgsborgmester, Nina Thomsen til en forespørgselsdebat torsdag, hvor Borgmesteren skal redegøre for kommunens få projekter på området, og hvordan de konkret gør en forskel.

”Indtil nu har indsatsen for denne gruppe været fuldstændig ukoordineret og fragmenteret, hvilket højst sandsynligt er forklaringen på, at uligheden i sundheden for LGBT-personer fortsat er stor. Jeg mener, kommunen har misforstået opgaven, når der blot henvises til kommunens generelle sundhedsindsats for en gruppe af borgere med så markant dårligere sundhedsforhold. Derfor vil jeg have Borgmesteren til at forklare præcist, hvordan de små, enkeltstående projekter samlet set vurderes på nogen måde at kunne hjælpe”, forklarer Tommy Petersen.

Konkret har Københavns Kommune blot et par enkelte projekter målrettet at øge LGBT-personers trivsel. Det drejer sig primært om projektet ’Normstormerne’, hvor unge taler om kønsidentitet i folkeskolen; midler til organisationen Sabaah, der arbejder med rådgivning til LGBT-personer med anden etnisk baggrund end dansk; tilskud til Copenhagen Pride; HIV-opsporende indsats; samt midler til distribution af kondomer. Nu har kommunen valgt at fjerne tilskuddet til distribution af kondomer og skære i den HIV-opsporende indsats.

”Når der er så iøjefaldende store psykiske og fysiske sundhedsudfordringer for en bestemt gruppe i samfundet, er det for dårligt, at der ikke er en konkret strategi for at ændre på det. Og som om det ikke var sløjt nok, så begynder man nu også at fjerne dele af de sundhedsforebyggende indsatser uden at ville lytte til indsigelserne fra både brugere og fagfolk. Det virker virkelig ukoordineret. Jeg ser meget frem til at høre Borgmesterens redegørelse,” afslutter Gruppeformand, Tommy Petersen.

 

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.