Russisk homokunstner besøger Warehouse9

I denne uge løber Warehouse9’s internationale performancekunst-festival af stablen, med bla. queer performance fra Rumænien, Holland og Rusland.

Mischa_Badasyan_portrait

Det københavnske performance- og multimediegalleri Warehouse9 inviterer til International Performance Art Festival 2015. Festivalen strækker sig fra torsdag d. 26. til lørdag d. 28. februar og vil vise et udsnit af aktuel og international performance- og scenekunst, der på forskellig vis stiller skarpt på forbindelseslinjen mellem det kunstneriske og det politiske. Festivalen byder bl.a. på en performanceforestilling af den rumænske scenekunstgruppe GroundFloor Group, der for første gang aflægger København et besøg. 

Rumænsk scenekunstgruppe udforsker kroppen og seksuel identitet
GroundFloor Group vil gæste festivalen med performanceforestillingen ”Parallel”, anført af de to kunstnere Lucia Mărneau og kata bodoki-halmen. Forestillingen sætter emner som kroppen samt kønnet og seksuel identitet under kritisk belysning og kombinerer forskellige scenekunstneriske elementer som moderne dans, kroppe i bevægelse, drag show og original musik fremført af kata bodoki-halmen på ukulele.

Russisk kunstner nøgen i indkøbsvogn kæmper for selvejerskab
Festivalen byder også på tre individuelle værker af den kontroversielle performancekunstner Mischa Badasyan, der udforsker relationen mellem moderne ”hook up”-kultur for homoseksuelle mænd, ensomhed og ”ikke-steder,” altså steder som supermarkeder og lufthavne, hvor folk ikke synes at høre til. Med værket ”AGORA” retter Badasyan sit blik mod parken som et ikke-sted og seksuelt mødested for mænd, der har sex med mænd, og i værket ”LOVERS” bruger han både en rekvisit fra et andet ikke-sted i form af supermarkedets indkøbsvogn og sin nøgne krop til at undersøge forhold omkring ejerskab af kroppen. Værket ”RESPEKT” er derimod udelukkende centreret omkring Badasyans nøgne tilstedeværelse på scenen, hvor han nærmest mekanisk vil slå sig selv som en del af et afstraffende ritual. Der er tale om et radikalt eksperiment, hvor Badasyan tester sin krop og psyke til det yderste.

Økokunstner smører sig ind i honning for at sætte fokus på miljøproblematik
Der vil desuden være mulighed for at opleve den hollandske performancekunstner Gertjan Franciscus van Gennip, når han i værket ”The Honey Queen” transformerer sig om til en ”profetisk” figur og inviterer publikum ind i et åbenbaringsrum. Værket tager udgangspunkt i Albert Einsteins forvarsel: ”Hvis bierne forsvandt fra jordens overflade, ville menneskeheden ikke have mere end fire år tilbage at leve i,” og ved bl.a. at smøre sin nøgne krop ind i honning forsøger van Gennip at rejse en fælles bevidsthed om biernes gradvise uddøen, og den katastrofale indvirkning dette vil have på menneskehedens livsvilkår.

Udover de forskellige performanceværker omfatter festivalen også andre arrangementer i form af artist talks, hvor der vil være mulighed for at stille kunstnerne spørgsmål til deres værker, samt oplæg af ph.d. Annelis Kuhlmann (Århus Universitet). Der vil også være mulighed for at fordøje aftenens arrangementer over en forfriskning til Queer Art Lounge, der afholdes både torsdag og fredag aften.

Festivalen afsluttes lørdag d. 28. februar med et brag af en fest, arrangeret i samarbejde med det queerfeministiske netværk, Kapow Collective.

Festivalen er kurateret og arrangeret af Michiel Tange van Leeuwen, Gritt Uldall-Jessen og Jørgen Callesen.

Se mere via linket her.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.