FN’s generalsekretær hylder Conchita

Under et besøg i Wien mandag, optrådte Eurovision-vinderen Conchita Wurst for FN’s generalsekretær Ban Ki-moon der kvitterede med flotte, rosende ord om vigtigheden af den østrigste drag-kunstners sejr og de budskaber Conchita Wurst står for.

Field Coverage

Mandag deltog FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i markeringen af Vienna International Centre’s 35-års jubilæum, og i den forbindelse optrådte den østrigske Eurovision-vinder Conchita Wurst for de tilstedeværende.

»Hun er med til at nedkæmpe folks forudfattede ideer om køn og seksualitet, og hun appellerer til at blive accepteret som den, hun er«, sagde Ban Ki-Moon, der også lagde vægt på hvordan Wurst har brugt sin enorme popularitet:

»Jeg er glad for at se, hvordan hun anvender sit talent og Eurovision-platformen til at sprede budskabet ud til hele verden. Hun er en enestående sanger og entertainer, men det der virkelig gjorde hendes sejr så meningsfuld, var måden hvorpå hun transformerede sin førsteplads i sangkonkurrencen til en lektion i menneskerettigheder«, fortsatte den nu 70-årige generalsekretær der netop har gjort menneskerettigheder og ligestilling til sin mærkesag.

»Som FN’s generalsekretær er jeg stolt over at kæmpe for lighed for hele menneskeheden – uanset hvem man er, og hvem man måtte elske. Jeg vil fortsætte kampen for at komme homofobi og transfobi til livs, og jeg vil blive ved med at insistere på ligestilling«, understregede Ban Ki-moon.

Et sammendrag fra Conchita Wurts’s optræden i Vienna International Centre og Ban Ki-moon’s flotte ord kan ses herunder.


Foto: FN/Amanda Voisard

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.