226 transpersoner dræbt det seneste år

En ny rapport fra Transgender Europe offentliggjort i forbindelse med Transgender Day of Remembrance torsdag den 20. november viser, at der er registreret 226 dræbte transpersoner på verdensplan i det seneste år.

grav

226 transkønnede er blevet slået ihjel i de seneste 12 måneder. 11 af dem var under 18 år, og den yngste var kun 8 år gammel. Det afslører en ny rapport fra TGEU (Transgender Europe), som blev offentliggjort for nylig.

Rapporten ledsages af en lang liste der sætter navne og dødsårsag på ofrene, og her findes eksempler på transpersoner der er blevet både brændt og stenet til døde. Listen er tilgængelig online lige her.

De dræbte transpersoner er fra hele verden, men med et klart flertal af ofre i Brasilien, hvor 113 transkønnede er blevet slået ihjel i det seneste år alene.

I pressemeddelelsen fra TGEU, ligeledes tilgængelig online lige her, fremgår det også at tallet af dokumenterede dræbte transpersoner siden 2008 dermed er helt oppe på 1612. Værd at bemærke er det også, at Europa inklusiv Tyrkiet trods alt “kun” tegner sig for 6 dokumenterede dødsfald, og at Skandinavien heldigvis slet ikke har haft registrerede mord på transpersoner i det forgangne år. For at se hvor det i verden ser sortest ud, så har TGEU også publiceret et verdenskort som kan ses lige her.

Det er naturligvis værd at bemærke, at de 226 ofre som er blevet dokumenteret i rapporten langt fra giver et retvisende tal over antallet af dræbte transpersoner. Rapporten er udelukkende baseret på de tilfælde der har kunnet dokumenteres.

I Danmark markeres Transgender Day of Remembrance torsdag på Vesterbro i København.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.