Vatikanet på vej mod accept af homoseksuelle

På et møde i mandags har en samling af Vatikanets biskopper sammen med Pave Frans vedtaget en skrivelse, der lægger op til at den katolske kirke fremover skal vise accept overfor homoseksuelle, ugifte par og fraskilte. 

pavefrans

En markant opblødning i synet på homoseksuelle synes nu at være på vej fra Vatikanets side. I  mandags udsendte Vatikanet nemlig en foreløbig skrivelse der anbefaler, at den katolske kirke fremover udøver accept overfor par af samme køn, ligesom også synet på ugifte og fraskilte personer nu ser ud til at blive mere positivt og accepterende end nogensinde før. Det skriver New York Times.

Drivkraften bag de mere imødekommende toner fra Vatikanet er utvivlsomt Pave Frans selv, der siden han tiltrædte embedet har givet klart udtryk for, at han ønsker at reformere den katolske kirkes holdninger og gå fra fordømmelse af “ukonventionelle familiesituationer” til en mere åben og accepterende tilgang til emnet.

I skrivelsen lyder det mere konkret, at katolske præster bør “anerkende de positive aspekter ved registrerede partnerskaber og samleverskaber”, og det er en markant ændring i forhold til tidligere, hvor disse typer af forhold blev betragtet som syndige.

Det 12-sider lange dokument omtaler også homoseksuelle direkte, og understreger at de har “positive egenskaber og kvaliteter at tilbyde det kristne samfund”.

Dokumentet afventer nu debat og afstemning, og bliver det vedtaget som officiel Vatikan-politik, så er det et vigtigt skridt fremad for ligestillingen i forhold til de katolske homoseksuelle og i øvrigt en skærende kontrast til den tidligere pave Benedikt der – inden han blev pave – offentligt udtalte, at homoseksuelle forhold var “forstyrrede”.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

5 Responses to “Vatikanet på vej mod accept af homoseksuelle”

 1. Martin says:

  At Vatikanet skulle være “på vej mod accept af homoseksuelle”, er store ord. Skulle de endelig blive optændt af næstekærlighed, ville de som andre reaktionære kristne kræve, at vi skal leve i cølibat. Den katolske kirke burde rydde op i deres egen baghave, der dybest set er en losseplads af seksuelle overgreb på børn.

 2. Henning Maigaard says:

  Så nåede næstekærligheden endelig sit gennembrud. Mennesket, ej heller biskopper, har ret til at dømme den måde mennesker ønsker at leve sammen på. Tillykke Vertikanet og velkommen til 2014

 3. Martin says:

  Desværre Henning. Vatikanet har allerede ombestemt sig, og hænger fast i 1457 de næste hundrede år.

 4. Henrik Brink says:

  Lad os nu ikke begynde med selv at blive fordømmende, – men kun glæde os over hvert lille fremskridt der sker i verden.

 5. Elo Pedersen says:

  Har den katolske kirke ikke altid dyrket homoseksualitet ?

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.