Montenegro Pride bliver afholdt i hemmelighed

I 2013 afholdt Montenegro sin første pride-parade nogensinde, der endte med sten- og flaskekast fra voldelige moddemonstranter, hvor politiet måtte bryde ind med tåregas. Det har arrangørerne nu taget konsekvensen af, og vælger at holde lokationen for dette års parade hemmelig indtil på selve dagen.

montenegropride

På trods af at Montenegros første pride-parade i 2013 blev præget af vold, moddemonstranter og tåregasgranater, så har arrangørerne valgt at afholde landets anden parade i år, hvor datoen er blevet sat til den 2. november.

En konsekvens af de voldelige sammenstød i 2013 er dog, at det først på selve dagen vil blive offentliggjort, hvilken rute paraden vil gå i landets hovedstad Podgorica.

Arrangørerne af Montenegro Pride 2014, foreningen “Queer Montenegro”, håber på denne måde at kunne undgå organiserede moddemonstrationer fra homofobiske grupperinger.

Selv om homoseksualitet ikke er forbudt rent lovmæssigt i Montenegro, så mener mere end 3 ud af 4 af landets indbyggere, at det er en sygdom.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.