Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

Sundhedsstyrelsen risikerer menneskers liv ved at nægte transpersoner behandling på private klinikker, skriver Copenhagen Pride i en ny pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen risikerer transpersoners liv

PRESSEMEDDELELSE: I kølvandet på loven om juridisk kønsskifte, som trådte i kraft den 1. september 2014, har sundhedsstyrelsen udsendt retningslinjer, som dels forbyder private klinikker at tilbyde transpersoner hormonbehandling, dels samler al behandling af transpersoner på sexologisk klinik i hænderne på et såkaldt “multidisciplinært behandlingsteam”, og dels forhindrer behandling af transpersoner, medmindre de har gennemført 6 måneders samtaleterapi.

Copenhagen Pride vender sig kraftigt mod denne diskriminerende tilgang til transpersoners ret til at vælge i eget liv og udtaler kraftig kritik af en praksis som fortsat sygeliggør transpersoner ved at fastholde transseksualitet som en psykiatrisk diagnose.
Det er direkte at sætte menneskers liv i fare at forbyde dem at fortsætte en igangsat behandling og at forhindre læger i at hjælpe voksne, myndige personer med at få den behandling, de ønsker.

Det er at sætte almindelige borgerrettigheder ud af spil, når man forhindrer transpersoner i at foretage frie valg i egen tilværelse og der er tale om et direkte overgreb, når man insisterer på at sygeliggøre personer, før de kan få en behandling, der, som krav, skal føre til et kirurgisk kønsskifte, som en del transpersoner ikke ønsker.

Copenhagen Pride opfordrer til at sundhedsstyrelsen og sundhedsministeren besinder sig i denne sag og sikrer, at transpersoner også fremover kan modtage lovlig hormonbehandling på private klinikker, at transseksualitet endegyldigt fjernes fra listen over psykiske sygdomme, at kravet om kirurgisk kønsskifte fjernes samt at sexologisk kliniks monopol brydes.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.