Radikale opfordrer homoseksuelle til at blive plejeforældre

Der er mangel på plejefamilier i København, og det får nu den radikale Tommy Petersen til at direkte opfordre homoseksuelle par til at tage børn i pleje.

tommy

Hvis man som homoseksuel har et ønske om at blive forælder, kan det være mere end svært at opfylde. For nyligt kom det frem, at blot ét dansk homoseksuelt par har fået lov til at adoptere et barn fra udlandet, siden det blev muligt i 2010. Samtidig er det stadig forbudt at benytte sig af rugemødre i Danmark. Men flere steder i landet er der mangel på plejefamilier, bl.a. i København hvor kun ganske få plejefamilier er par af samme køn. Derfor opfordrer Radikale Venstres medlem af Børn og Ungeudvalget i København, Tommy Petersen nu til, at flere homoseksuelle par tager børn i pleje i deres familie.

”Et plejebarn vil ikke kunne erstatte folks ønske om at få sit eget barn, men de gode forældreressourcer de personer har, den kærlighed de har lyst til at give et barn, og det trygge hjem de har opbygget, skal ikke gå til spilde, fordi næsten ingen lande vil bortadoptere børn til homoseksuelle familier, og den danske stat stadig opretholder et forbud mod rugemødre”, udtaler Tommy Petersen.

Lige nu mangler der 15 plejefamilier og 30 aflastningsfamilier i København for at imødekomme behovet for at give udsatte børn et trygt og kærligt miljø, der kan sikre deres udvikling.

Ud af 669 pleje- og aflastningsfamilier er der kun et par enkelte plejefamilier med par af samme køn. I 2008 blev de første to par af samme køn godkendt som plejefamilier i Københavns Kommune, men siden er det tal kun vokset til et par stykker mere.

”Jeg sidder hver uge i Børn og Ungeudvalget og tager stilling til tvangsfjernelse af børn og unge, som er forsømte og udsatte og virkelig har brug for et trygt og stabilt miljø. For de her børn og unge kan en plejefamilie være afgørende for deres udvikling og muligheder i livet. Jeg håber, de homoseksuelle par med familiedrømme vil overveje, om ikke det var en mulighed at blive plejeforældre, mens de måske forsøger at få egne børn”, siger Tommy Petersen.

Center for Familiepleje står for den daglige drift af kommunens familieplejetilbud, og bestræber sig på at have et bredt udvalg af forskellige former for pleje- og aflastningsfamilier til rådighed. Familierne har derfor forskellige baggrunde. Familierne vurderes primært på deres evne til at opdrage og støtte et barn.

Du kan læse mere om, hvordan du bliver pleje- og aflastningsfamilie på www.facebook.com/centerforfamiliepleje og www.blivaflastningsfamilie.dk

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.