Copenhagen Pride slår endnu engang rekord

Mere end 110.000 mennesker gik på gaderne i hovedstaden lørdag i forbindelse med den årlige Copenhagen Pride Parade, og dermed har den københavnske regnbuefestival endnu engang slået rekord.

Copenhagen Pride slår endnu engang rekord

Med over 21.000 deltagere i paraden og estimeret 110.000 – 120.000 mennesker på gaden, er den netop afholdte Copenhagen Pride 2014 den største nogensinde.
”Jeg er simpelthen så glad og stolt i dag. Når vi oplever at Københavnerne på denne måde slutter op om mangfoldighed, kærlighed og LGBT-kamp er man ikke i tvivl om, at man bor i verdens bedste by. Vi er utroligt taknemlige for alle københavneres varme tilslutning til Copenhagen Pride”, siger pridens bestyrelsesformand Lars Henriksen.

Og der er fortsat al mulig god grund til, at et arrangement som Copenhagen Pride Parade afholdes:

”Der er masser af ting at kæmpe for, før LGBT’er ikke længere – som gruppe – er særligt udsatte. Men på en dag som i dag er det alt det, der forener os som københavnere – ja, bare som mennesker – der får lov til at være i fokus. Det har været 5 helt uovertrufne dage”, afslutter Lars Henriksen.
Ifølge Copenhagen Prides paradechef deltog mere end 21.000 personer i paraden lørdag den 30. august, og det estimeres samtidig, at op mod 120.000 mennesker var på gaden for at opleve den.

Copenhagen Pride 2015 finder i øvrigt sted fra den 11. til den 15. august 2015.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Copenhagen Pride slår endnu engang rekord”

  1. kasper says:

    hm endnu en tekst jeg finder mærkelig, et arrangement som forbinder os københavnere, ja bare som mennesker….. finder det en smule provokerende, kun at drage referancer til københavnere, hvad med resten af folket???

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.