Olympisk ishockeyspiller springer ud som lesbisk

Den canadiske ishockeyspiller, Charline Labonte, der vandt guld ved vinter-OL i Sochi i år er sprunget ud som lesbisk.

Olymbisk ishockeyspiller springer ud som lesbisk

Charline Labonte, der er målmand på det canadiske OL-ishockeyhold, er sprunget ud som lesbisk i en artikel i OutSports, hvor hun også fortæller om hvordan det var at være homoseksuel sportsudøver under OL i Sochi, Rusland.

OL-vinderen offentliggør i artiklen, at hun er i et forhold med skøjteløberen Anastasia Buscis, der også deltog ved årets OL. Charlene fortæller desuden hvor befriende det var at have sin kæreste ved sin side under de Olympiske Lege.

“Jeg gik ikke kun ind på scenen [ved åbningsceremonien til OL] sammen med mine mange canadiske meddeltagere ved OL og min bedste veninde fra mit ishockeyhold, men jeg havde også den person, som jeg elsker, ved min side – skøjteløberen Anastasia Buscis – som deltog i sit andet vinter-OL”.

Samtidig med, at Charline understreger, at åbningsceremonien var et af de største øjeblikke i hendes liv, giver hun også udtryk for, at Ruslands lov mod homoseksuel propaganda gav hende kuldegysninger under opholdet:

“Den nye lov i Rusland, der inkluderer forbud mod homoseksuel “propaganda” gjorde rigtig mange mennesker utilpasse hvad end de var homoseksuelle eller heteroseksuelle”, fortæller Charline og fortsætter:

“Var vi bange” Selvfølgelig! Var vi i fare? Aner det ikke. Vi havde på intet tidspunkt intentioner om at demonstrere eller fortælle, at vi var homoseksuelle. Vi var i Sochi af en grund og det var at konkurrere … Men tanken om at vi ikke helt kunne være os selv efterlod mig med en dårlig smag i munden”.

Charline Labonte har været med til at vinde guld for Canada ved OL 4 gange.

Billede via charlinelabonte.com

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

2 Responses to “Olympisk ishockeyspiller springer ud som lesbisk”

 1. Negativ says:

  Selvfølgeligt kan man sagtens råbe højt bagefter, kalde det uhyggeligt og alt muligt pis, men når det kom til at handle, at gøre noget for at ændre det, holdt hun sin kæft.
  Kujon.
  Man kan jo sagtens åbne munden EFTER man har vundet medaljen, mens man stadigt er i Rusland.
  Men er naturligvis lækrere at score noget gratis PR på et senere tidspunkt.

 2. Negativ says:

  Og det er “Olympisk”, med et ‘p’ – lidt pinlig fejl!

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.