Luxembourg får ægteskabsligestilling

Repræsentanternes Hus i Luxembourg har vedtaget at indføre ægteskabsligestilling.

Luxembourg får ægteskabsligestilling

Luxembourg bliver det 17. land i verden, der indfører ægteskabsligestilling efter at et nyt lovforslag er blevet vedtaget i Repræsentanternes Hus i går d. 18. juni 2014.

Loven blev vedtaget med 56 stemmer for og kun 4 imod.

“I dag er en stor dag for Luxembourg og dem, der ønsker ligestilling for alle uanset seksuel orientering og kønsidentitet”, udtaler Boris Dittrich fra LGBT-organisationen ‘Human Rights Watch’, og fortsætter:

“Loven vil gøre det muligt for bøsser og lesbiske i Luxembourg at gifte sig med den person de elsker og samtidig styrke de fundamentale ligestillingsrettigheder i Luxembourg samt være medvirkende til at mindske diskrimination”.

Landets Premierminister Xavier Bettel, som selv er homoseksuel, har tidligere udtalt, at han ønsker at indføre ægteskabsligestilling i sin regeringstid. Samtidig viser en undersøgelse at 83 procent af befolkningen bakker op om ægteskab mellem personer af samme køn.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Luxembourg får ægteskabsligestilling”

  1. Mads says:

    Begynder de så også selv at tage imod flygtninge, i samme stil som de mener andre EU-medlemslande bør?

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.