Finland stemmer imod ægteskabsligestilling – igen

Det finske parlaments retsudvalg har stemt imod indførelse af ægteskabsligestilling.

Finland stemmer imod ægteskabsligestilling - igen

Parlamentets retsudvalg i Finland har efter en afstemning vedtaget, at landet ikke skal indføre ægteskab mellem personer af samme køn.

Forslaget blev nedstemt med 10 stemmer imod og kun 6 for på trods af, at der blev forelagt en underskriftindsamling hvor mere en 166.000 personer bakkede op om forslaget, rapporterer Pink News.

Krista Siegfrid, der repræsenterede Finland ved Eurovision 2013 med sangen “Marry Me” og fik stor omtale da hun kyssede en af sine kvindelige dansere på scenen, skammer sig på sit hjemlands vegne over beslutningen:

“Nogle af vores politikere … jeg forstår dem ikke. Svævertsynede og intolerante … jeg skammer mig på deres vegne! #lovewillsurvive”, skrev hun på Twitter umiddelbart efter afgørelsen faldt.

Finland er det sidste land i Norden, der endnu ikke har indført ægteskabsligestilling. Norge og Sverige introducerede ægteskab mellem personer af samme køn i 2009 efterfulgt af Island i 2010 og Danmark i 2012.

Billede: Free Grunge Textures – www.freestock.ca via Compfight cc

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

4 Responses to “Finland stemmer imod ægteskabsligestilling – igen”

 1. AM says:

  Det skal nok ske før eller siden. Men det gør nu ikke Finland til en del af Skandinavien. 🙂

  • homotropolis says:

   Kære AM

   Tak for din kommentar og dit skarpe øje. Det er selvfølgelig en fejl og nu rettet til Norden.

   Venlige hilsner fra

   Homotropolis Crew

 2. …og so er der selvfølgilig også Færøerne som endnu ikke har indført ægteskabsligestilling. Så der er also 2 lande i Norden der endnu ikke har introducerede ægteskab mellem personer af samme køn.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.