Danmark får verdens bedste lov om juridisk kønsskifte

I dag onsdag den 11. juni 2014 er en historisk dag for LGBT-miljøet i Danmark. Folketinget har nemlig vedtaget en ny lov der placerer Danmark i førerposition, når det kommer til transkønnedes vilkår.

Image 9

Med stemmerne 59 for og 52 imod har Folketinget i dag vedtaget lovforslaget om juridisk kønsskifte. Det betyder, at man fremover kan skifte sit køn rent juridisk 6 måneder efter man har ansøgt om det.

»Vi har set frem mod den her dag i meget land tid. Den lov, der er blevet fremsat er helt fantastisk. Den er lige, som vi kunne ønske det,« udtaler LGBT Danmarks forperson Søren Laursen til Berlingske

Med den nye lov vil transpersoner ikke længere skulle igennem fysiske indgreb og udredningsforløb for at kunne skifte kønnet i f.eks. pas og andre personlige dokumenter.

»Det her er verdens bedste lov. Der er kun ét eneste land i verden, nemlig Argentina, hvor det her også er muligt. Det er en lov, der sætter den enkelte i centrum. En lov, der siger, at det er dig, der bestemmer, hvilken kønsidentitet du har og hvordan du skal registreres«, siger LGBT Danmarks forperson til Berlingske.

Den nye lovgivning hilses også velkommen af blandt andet Copenhagen Pride, og dagen igennem har der været stor glæde og lettelse på de sociale medier.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.