Voldsom stigning i homofobiske hændelser i Frankrig

En netop offentliggjort rapport fra Frankrig viser en voldsom stigning i homofobiske hændelser i løbet af 2013. Hele 78 % flere episoder blev registreret i 2013 i forhold til året før, og forklaringen er med stor sikkerhed Frankrigs legalisering af homoægteskaber.

leshommen

Frankrig oplevede en eksplosiv vækst i homofobiske hændelser på hele 78 % sidste år i forhold til 2012. Det viser en ny rapport fra organisationen SOS Homophobie, der også nævner Frankrigs legalisering af homoægteskaber som en af de primære årsager.

Hele 3500 homofobiske episoder er blevet registreret i 2013, og hændelserne spænder bredt: 39 % af episoderne var af verbal karakter, mens homofobisk chikane på internettet – mest på de sociale medier – steg med mere end 50 %. Gennemsnitligt hver anden dag i løbet af hele 2013 fik SOS Homophobie indrapporteret et fysisk overfald med homofobisk motiv, altså en fysisk hadforbrydelse. Rapporten peger på Frankrigs legalisering af homoægteskaber som den altoverskyggende årsag:

“Vi kan selvfølgelig byde vedtagelsen af den nye lov om ægteskab for alle velkommen, men sejren efterlader desværre en bitter smag i munden, fordi det sprogbrug og den tone som modstanderne af homoægteskaber tog i brug, legitimerede homofobiske krænkelser og vold”, lyder det blandt andet i rapporten.

Hele rapporten fra SOS Homophobie kan læses på fransk lige her.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.