Sydafrika: Forbud mod bøsser som bloddonorer ophæves

Den sydafrikanske bloddonorforening, South African National Blood Service (SANBS), har ophævet det forbud der tidligere forhindrede homoseksuelle og biseksuelle mænd i at donere blod.

Sydafrika: Forbud mod bøsser som bloddonorer ophæves

Homoseksuelle mænd, der har været i et monogamt forhold i mere end 6 måneder eller slet ikke har haft sex med nogen inden for samme periode, kan nu donere blod i Sydafrika rapporterer Mamba Online.

Den sydafrikanske bloddonorforening, South African National Blood Service (SANBS), ophævede forbuddet mod bloddonation blandt homoseksuelle mænd i sidste uge. En ophævelse af forbuddet betyder, at man som homoseksuel mand kan donere blod hvis man har været i et monogamt forhold i de seneste 6 måneder eller hvis man ikke har dyrket sex i en periode på et halvt år.

Forbuddet opretholdes dog, hvis man har haft adskillige seksuelle partnere inden for 6 måneder eller hvis ens monogame forhold endnu ikke har ramt halvårsgrænsen.

Tidligere var homoseksuelle bloddonere i højrisikogruppen, hvor man kun kunne donere blod, hvis man havde levet i cølibat de seneste 6 måneder. Denne praksis har fået bred kritik og er blevet kaldt “diskriminerende” da den sydafrikanske HIV-epidemi hovedsageligt rammer de heteroseksuelle.

I 1983 implementerede USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed (FDA) et livstidsforbud mod bloddonationer fra homoseksuelle og biseksuelle mænd grundet AIDS-epidemien og har siden da været lukket over for at ophæve forbuddet.

I 2011 reducerede Storbritannien deres regler for bloddonation fra mænd, der har sex med mænd til 12 måneder, mens man i Canada lempede reglerne så de gik fra livstidskarantæne til 5 år.

I Danmark må mænd der har sex med mænd ikke donere blod – uanset om man lever i et monogamt forhold eller ej.

Billede: -taro via Compfight cc

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.