Regnbueplads bliver fejret under Eurovision

Københavns nye Regnbueplads bliver fejret på fredag d. 9, maj hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) vil holde en kort tale, der vil blive fulgt op af underholdning i alle regnbuens farver og stort drag show på Eurovicious Pride Square.

Regnbueplads bliver fejret under Eurovision

PRESSEMEDDELELSE

Copenhagen Pride inviterer hele Europa med til en fejring af Københavns nye Regnbueplads.

Fredag den 9. maj kl. 17.00 til 17.30 vil Copenhagen Pride fejre Københavns Kommunes beslutning om at hædre kampen for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner ved at opkalde en plads efter det internationale LGBT-symbol, Regnbuen. Det sker på Eurovicious Pride Square lige ved Københavns Rådhus, hvor der hele ugen i forbindelse med Eurovision vil være arrangementer for LGBT-miljøet. Eurovicious Pride Square ligger netop på den plads, der skifter navn til Regnbuepladsen den 1. juli.

”Det er et meget bredt flertal, der står bag ønsket om at hædre frisindet og kampen for lige rettigheder ved at opkalde en plads efter LGBT-symbolet Regnbuen. Men ser man ud over Europa er det desværre langt fra alle lande, hvor seksuelle minoriteter har samme gode rettigheder. Derfor er jeg meget glad for, at vi får muligheden for at fejre den beslutning under Eurovision og dermed sende et klart signal til resten af Europa om at frisind og tolerance er vejen frem,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Diskussionen om lige rettigheder for homoseksuelle er allerede blevet en stor del af Eurovisionen. Ikke mindst på grund af det østrigske bidrag til sangkonkurrencen, der leveres af dragkunstneren Conchita Wurst, der udfordrer normerne med sit mix af fuldskæg, langt sort hår og kjole. Men også Københavns Kommunes beslutning om at tilbyde muligheden for at medrejsende fans kan indgå registreret partnerskab på Rådhuset under Eurovision har rejst kritik i flere medlemslande.

”Det understreger bare vigtigheden af, at Copenhagen Pride er en synlig og aktiv del af København i Eurovision-ugen, og med vores Eurovicious Pride Square er vi med til at sætte en fed, regnbuefarvet streg under mangfoldighed som en styrke og ligestilling for LGBT-personer på europæisk plan”, siger Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride, der hele ugen byder på underholdning, musik og debatter fra Regnbuepladsen.

I forbindelse med fejringen vil teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) holde en kort tale, der vil blive fulgt op af underholdning i alle regnbuens farver og stort drag show på Eurovicious Pride Square.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Regnbueplads bliver fejret under Eurovision”

  1. Button says:

    Too bad it the same time as SMK is having the nice Queer Event.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.