Danmark profilerer sig på homovielser under Eurovision

Et af nøgleordene under årets Eurovision i København er tolerance – et ord, der i de kommende dage understøttes af en række begivenheder, hvor LGBT-personer fra hele verden bliver viet af Københavns Kommune i det fri.

Danmark profilerer sig på homovielser under Eurovision

Som værter for Eurovision 2013 profilerede svenskerne sig sidste år på landets socioøkonomiske model, den såkaldte ’velfærdsstat’. Allerede nu tegner der sig et billede af, at Danmark som værter for Eurovision 2014 profilerer sig på landets mangfoldighed og lige rettigheder.

I de kommende dage bliver LGBT-personer fra hele verden viet af Københavns Kommune i det fri. I gårsdagens første semifinale var der både billeder af to piger, der kysser, værter der insinuerer de er homoseksuelle og tager på hinanden, og kameraer der zoomer ind på regnbueflag. Sidst men ikke mindst blev to norske mænd viet under den officielle efterfest kl. 2.00 om natten foran alle de festende delegationer fra hele verden.

”Det er nok ikke en overraskelse, at jeg glæder mig over, hvor meget Danmark profileres på accepten af LGBT-personer og de lige muligheder, der er her i landet. Det er både en rigtig positiv side af Danmark, som vi får meget respekt for ude i verden, men det tjener også som inspiration for de mange mennesker, der stadig kæmper for selv de mest basale lige rettigheder for LGBT-personer i deres hjemlande”, udtaler Tommy Petersen fra de Radikale.

Den Radikale politiker stod for vielsen af norske Ronny og Ken under nattens officielle efterfest, hvor både delegationer og presse var til stede. Under den tidligere islandske grandprixdeltager, Krista Siegfrieds optræden, blev scenen omdannet til en smuk ceremoni for det norske par. Publikum blev helt vilde. Og for den Radikale politiker var det et helt rigtigt signal at sende.

”Folk kom op til mig bagefter og fortalte om, hvor svært det er at være LGBT-person i deres hjemlande, og at de drømmer om en dag at kunne blive gift ligesom man kan det i Danmark. Jeg kunne mærke, at der var stor respekt og opbakning omkring arrangementet”.

Det har allerede skabt international debat forud for showet, at Danmark profilerer sig på mangfoldighed. Særligt nyheden om LGBT-bryllupperne i Københavns Kommune er gået verden rundt fra Reuters til Huffington Post. I Rusland har både politikere og medier kritiseret den side af værtsskabet, hvor nyheden om det forestående bryllup af tre russiske, homoseksuelle par i København har været viderebragt og debatteret heftigt.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

3 Responses to “Danmark profilerer sig på homovielser under Eurovision”

 1. Kenneth Christensen says:

  Pinligt.

  Der er ikke meget andet at sige om den sag. Det pinligt for homoer, danskere og især os danske homoer.

 2. Lars TH says:

  Det er altid med en vis ængstelse, at træde frem og blive set, hvis man som Danmark har dyrket det homogene. Vi bevæger os mod en form for liberal Pluralisme, med individets frihed til selv at definere sin tilværelse, LGBT eller hvad man nu er og det er det som skaber et åbent internationalt samfund, som hele tiden er i bevægelse og udvikling socialt og økonomisk og det er vel ikke så dårligt !?
  Pinligt ? Nej bestemt ikke ! men en smule angtprovokerende, for vi har ikke bevæget os af den sti før og hvad ligger og lurer forude ?

 3. Janus says:

  Krista Siegfrieds er tidligere FINSK deltager; ikke islandsk.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.