Spanien får LGBT-plejehjem

Fra næste år kan spanske LGBT’er opholde sig på et målgruppespecifikt plejehjem, der har til formål at forhindre ældre LGBT’er i at ‘springe tilbage i skabet’.

Spanien får LGBT-alderdomshjem

Den spanske storby, Madrid, skal huse et nyt plejehjem, der hovedsageligt henvender sig til ældre LGBT’er i et forsøg på at forhindre, at ældre LGBT’er ‘springer tilbage i skabet’ når de flytter på plejehjem, skriver britiske GayStarNews.

Projektet, der planlægges af LGBT-foreningen ‘Fundación 26 de Diciembre’, bliver realiseret, fordi der er en generel holdning i samfundet om, at ældre LGBT’er ikke eksisterer. Ved at skabe et sted for denne befolkningsgruppe vil ældre LGBT’er ikke være nødsaget til at skjule deres seksualitet overfor medbeboere når de flytter på plejehjem.

»Mange af dem har hverken børn eller børnebørn som de kan tale om, og ofte skjuler de deres seksualitet for at undgå, at blive afvist af de øvrige beboere på plejehjemmet«, fortæller Federico Armenteros, der er formand for  ‘Fundación 26 de Diciembre’.

Fererico understreger dog, at alle er velkomne på hjemmet.

»Alle er velkomne. Det eneste man skal huske er, at hjemmet mest af alt henvender sig til ældre LGBT’er. Som det er i dag er der aldersomshjem for tidligere militærpersonale, nonner og folk fra særlige virksomheder, der er gået på pension«.

Alderdomshjemmet åbner i følge planen i 2015.

Billede: Daniele Zedda via Compfight cc

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.