Markant bedre vilkår for transkønnede i Indien

Den indiske højesteret har anerkendt, at transkønnede officielt tilhører det tredje køn og har anmodet regeringen om at igangsætte en række inkluderende initiativer.

Markant bedre vilkår for transkønnede i Indien

Højesteretten i Indien har netop vedtaget, at transkønnede skal have mulighed for at betegne sig selv som det tredje køn, og har bedt regeringen om at igangsætte en række initiativer, der har til formål at forbedre levevilkårene for Indiens transkønnede.

I Indien har der historisk set været tradition for at kalde transkønnede personer ‘hijas’ og mange har helt traditionelt set sig selv som det tredje køn. I dag er betegnelsen blevet juridisk anerkendt og Indiens transkønnede kan se frem til markant bedre vilkår.

Den indiske højesteret har bedt regeringen om at give transkønnede indere mulighed for at registrere sig selv som ‘hijas’ på officielle dokumenter. Fremover skal regeringen desuden anerkende transkønnede som en befolkningsgruppe, der diskrimineres mod på både et økonomisk og socialt niveau hvorfor de skal behandles særligt når de søger job eller når de søger plads på uddannelsesstederne.

For at sætte fokus på Indiens transkønnede skal regeringen igangsætte en opmærksomhedskampagne, der skal arbejde mod social stigmatisering af transkønnede mens der også skal tages hensyn til ‘hijas’ på offentlige toiletter.

Højesteretten vedtog også, at personer, der gennemgår kirurgisk kønsskifte rent juridisk skal have mulighed for at blive anderkendt som det køn, der er skiftet til.

Endelig har transkønnede indere fået de samme adoptionsmuligheder som resten af befolkningen.

Billede: rahuldlucca via Compfight cc

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.