DF: EU skal ikke bruge penge på homorettigheder

Dansk Folkeparti – og ikke mindst partiets spidskandidat Morten Messerschmidt – mener ikke, at EU-midler skal bruges på LGBT-rettigheder. Samtidig anklager Messerschmidt organisationen ILGA for at “propagandere for at fremme aggressive seksuelle positioner”.

messerschmidt

Det var “fråseri”, da EU-kommissionen sidste år støttede organisationen ILGA (International Lesbian and Gay Association) med 7,7 millioner kroner. Det mener Dansk Folkeparti, der derfor opfordrer EU til slet ikke at anvende midler til at støtte LGBT-rettigheder. 

“Hvorfor skal lande, hvor et klart befolkningsflertal – som i de østeuropæiske demokratier – er imod homo-ægteskaber eller homo-adoptioner finde sig i, at den ikke-valgte EU-kommission åbent, aktivt og økonomisk støtter en lobby, som promoverer netop den slags standpunkter?”, skriver Morten Messerschmidt på sin Facebook-profil. Han kalder også den respekterede organisation ILGA for en “sekterisk seksual-lobby, der påvirker, presser og propaganderer for at fremme aggressive seksuelle positioner”. 

Det er ikke et billede som Amnesty International kan genkende:

Vi anser ILGA for at være en seriøs organisation, der arbejder med helt fundamentale menneskerettigheder som et liv fri for diskrimination. Det handler om grundlæggende rettigheder og ikke om, at homoseksuelle skal have særrettigheder”, udtaler Helle Jacobsen fra Amnesty International i Danmark til DR.dk.

Morten Messerschmidt bakkes op af Dansk Folkepartis ligestillingsordfører Pia Adelsteen, der heller ikke mener, at LGBT-rettigheder nødvendigvis bør støttes af EU:

EU har et værdisæt, som siger, at vi skal behandles lige. Det er ikke det samme som at sige, at man skal putte penge i det”, siger Pia Adelsteen ifølge DR.dk.

Radikale dybt uenige Den radikale kandidat til Europa-Parlamentsvalget, Karen Melchior, betegner Messerschmidts udtalelse som et udtryk for homofobi:

Det er jo helt absurd, og hans udtalelser viser, at der er homofober på højrefløjen. Du er homofob, hvis du siger, at man ikke skal have samme rettigheder, hvis du har en særlig seksuel overbevisning”, udtaler Karen Melchior til DR.dk.

Overfor Homotropolis understreger Karen Melchior yderligere, at hun fuldt og helt bakker op om ILGA Europe og betegner støtten til organisationen som fuldt ud berettiget.

“Jeg vil som EP-kandidat for Radikale Venstre arbejde for at LGBT-rettigheder beskyttes endnu tydeligere i EU’s traktatgrundlag, når Morten Messerschmidt, men også hans europæiske venner på højrefløjen, ikke kan læse indenad”, siger Karen Melchior til Homotropolis og fortsætter:
“Derfor vil jeg arbejde for at sikre finansiering, men også for at man ved den næste traktat indskriver, at et medlemsland ikke kan lave national lovgivning, der forbyder seksuelle minoriteter samme rettigheder som andre”.
Hop ned til bunden og smid en kommentar.

4 Responses to “DF: EU skal ikke bruge penge på homorettigheder”

 1. honeyball says:

  Hvad er der gået af Messerschmidt ?

  Han har jo selv slået sine folder på homobar i Israel!

  EUs tilskud til ILGA er mindre end een dråbe i have set i forhold til budgettet. Der må da stikke noget ander under.

 2. Michael says:

  Et nej til økonomisk at støtte en organisation som ILGA, er ikke ensbetydende med at man er homofob, og ikke vil gøre noget for at det skal være lettere at være homoseksuel. DF ønsker f.eks. strengere straffe hvis man begår hate crimes og ønsker at EU tager lang afstand til lande der stadig straffer for at være homoseksuel.

 3. Jan says:

  Ja her viser DF så sit ansigt som et dybt højreorienteret parti – tænk at komme med en sådan udmelding fx når man tænker på situation I Rusland, og andre lande…..

  De har også stemt i mod stort set alle forbedringer for homoer – og stemte jo også I mod ægteskab for homoer…..

 4. susanne birkvad says:

  Husk, at hylde homoseksualitet for egen tilfredsstillelses skyld er egoismne og menneskeforbrug. At udøve homoseksualitet og drive kønspolitik på det, er blot en undskyldning for at være homoseksuel. At dyrke sex med sit eget køn blot for dets egen skyld er umoden adfærd, som fører til fortabthed, før eller siden.
  Husk også, at det, at give sin krop til den anden i kærlighedens navn og for sjælens skyld, gemmer på en dybere mening, som ikke har noget med køn at gøre overhovedet.
  Messerschmidt og andre oprørere mod den seksuelle revolution, har selvfølgelig en pointe, omend de måske ikke selv har defineret den klart. De frygter intuitivt og med rette, at den homoseksuelle praksis, hvis den ikke snart bliver voksen, vil underminere alle slags mellemmenneskelige forhold og være “smittebærere” til heteroseksuelle praksiser, gøre dem depraverede og absurde, hvis de ikke allerede er det. Det kan jeg kun være enig med ham i.
  Tænk over det, og hold op med altid at hyppe jeres egne kartofler, det er på ingen måde det samme som at kende sandheden. Vi må se at blive voksne.
  Aller venligste hilsner fra susanne.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.