Australiens største sportsorganisationer skal bekæmpe homofobi

Australiens største sportsorganisationer har forpligtet sig til at være en del af et nyt tiltag, der har til formål at bekæmpe homofobi i sport.

Australiens største sportsorganisationer skal bekæmpe homofobi

Repræsentanter fra alle Australiens større sportsorganisationer har forpligtet sig til at tage del i et nyt anti-homofobi initiativ.

Sportsorganisationer som Australian Football League, Australia Rugby Union, National Rugby League, Football Federation of Australia og Cricket Australia er alle ombord og har forpligtet sig til at gøre deres del for at nå en fælles målsætning om at nedbryde homofobi i sport.

Aftalen vil kræve at en ny, stram anti-homofobi – og inklusionspolitik er klar til implementering til august 2014, når Bingham Cup, en rugby-turnering for homoseksuelle, bliver afholdt i Sydney.

Formanden for Bingham Cup, Andrew Purchas, er begejstret for det nye tiltag:

»At alle professionelle sportsorganisationer i Australia forpligter sig til at bekæmpe homofobi er et historisk øjeblik for bøsser, lesbiske og biseksuelle personer, der har kæmpet en lang kamp for at opnå respekt i sporten«, udtaler Andrew Purchas og afslutter:

»Det er første gang i verdenshistorien, at alle de større professionelle sportsorganisationer går sammen om at nedbryde homofobi. De forpligter sig til at gøre sport inkluderende og sikker«.

Du kan se et kort tv-klip om initiativet her:


Billede: Filippo Venturi via Compfight cc

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.