Svensk sportsstjerne ud af skabet

Den 22-årige svensker Marcus Juhlin, der spiller amerikansk fodbold på topniveau i hjemlandet for holdet Carlstad Crusaders, springer ud som homoseksuel i den seneste udgave af magasinet QX. 

Image 1

En af Sveriges topspillere indenfor amerikansk fodbold, den 22-årige Marcus Juhlin, har valgt at springe ud som homoseksuel i den seneste udgave af det svenske LGBT-magasin QX.

Dermed er han den første åbent homoseksuelle indenfor amerikansk fodbold på topplan i Sverige, og beslutningen om at stå offentligt frem med sin seksualitet er blandt andet inspireret af amerikanske Michael Sam der kom ud af skabet i februar.

QX fortæller også, at reaktionerne efter Marcus Juhlins udspring har været overvældende positive, både fra holdkammerater og i kommentarerne på Facebook, hvor en del også konstaterer, at udmeldingen med stor sikkerhed kommer til at skuffe rigtig mange kvinder.

Marcus Juhlin har i øvrigt selv henvendt sig til det svenske LGBT-magasin for at “bede om hjælp” til at springe ud af skabet.

Hos Homotropolis vil vi gerne understrege, at vi også altid står klar til at hjælpe og lægge spalteplads til, hvis der skulle være danske idrætsfolk der har lyst til at stå offentligt frem herhjemme. Åbent homoseksuelle indenfor sporten er stadig et særsyn, og netop derfor er der behov for forbilleder.

 Foto: Peter Knutson

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.