De Radikale vil finde penge til at øge trivslen for LGBT’er

Budgetforhandlingerne er ved at gå i gang i København, og står det til De Radikale, så skal der afsættes flere penge til projekter der kan skabe bedre trivsel og sundhed for LGBT’er. Vi har modtaget følgende pressemeddelelse.

tommy

Nu starter årets forhandlinger om de såkaldte overførselsmidler i Københavns Kommune. Det drejer sig om flere hundrede millioner fra sidste års budget, der ikke er blevet brugt. Står det til de Radikale, skal en del af pengene gå til at forbedre LGBTers trivsel og sundhed.

”For fem år siden fik vi lavet en LGBT-levevilkårsundersøgelse, der afslørede nogle skræmmende tal vedrørende LGBTers sundhed og trivsel. Alt for mange selvmordsforsøg, alt for megen diskrimination, og alt for mange overgreb. Vi vil have, at der laves en opdatering, så vi kan se om udviklingen går i den rigtige eller forkerte retning”, forklarer de Radikales Budgetordfører og medlem af Borgerrepræsentationen, Tommy Petersen.

Derudover skal der ifølge de Radikale afsættes midler til at udvide skoleprojektet ”Normstormerne”, så også de Københavnske arbejdspladser kan få tilbudt et besøg af organisationerne bag. ”Normstormerne” er et undervisningstilbud, der sætter fokus på kønsidentitet og seksualitet og øger folks viden og forståelse for hinanden.

”Undersøgelser peger på, at op mod 40% af alle LGBTer har følt sig diskrimineret på arbejdspladsen, mens 50% ikke føler, de kan være dem selv. Det er således ikke kun en opgave, der skal løftes i folkeskolen, men også direkte på arbejdspladserne”, uddyber Tommy Petersen.

Sidst men ikke mindst vil de Radikale finde penge til LGBT Ungdoms projekt ”Koordinatorgruppen for Uddannelse af Professionsbachelorer, KUP”, der henvender sig til studerende, der når de er færdige med deres uddannelse kommer i kontakt med LGBTer gennem deres job i dagligdagen. Det være sig lægen, socialrådgiveren eller pædagogen. Målet med projektet er, at give de studerende viden om LGBT-problematikker og kompetencer til at håndtere disse i deres jobs. Ifølge Tommy Petersen handler det om, at ”ingen skal føle sig diskrimineret i mødet med vigtige servicefunktioner i samfundet, og derfor er det vigtigt, at øge forståelsen for LGBTer allerede i uddannelsesforløbet hos folk, der ender med at udføre disse opgaver”.

”Det handler alt sammen i bund og grund om, at vi gennem oplysning og øget forståelse for hinandens forskelligheder forhåbentlig bliver mere tolerante og dermed øger trivslen for LGBTer”, afslutter Budgetordføreren.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.