Anti-homolov nedstemt i Litauen

Parlamentet i Litauen stemte i dag om en ny lov, meget lig den man har i Rusland der forbyder såkaldt homopropaganda, men lovforslaget samlede ikke stemmer nok til at blive vedtaget.

litauen

Et lovforslag der ville have betydet et forbud mod ‘homopropaganda’ i Litauen var i dag den 13. marts til afstemning i parlamentet og fik ikke stemmer nok til at blive vedtaget. Det skriver Gay Star News.

Lovforslaget lagde op til et forbud mod offentlige LGBT-forsamlinger og pride-fejringer, og ville samtidig have betydet, at det ville blive forbudt at holde taler der er positive overfor LGBT-miljøet, ligesom LGBT-kampagner ville være blevet betraget som lovbrud.

Med dagens afstemning kan Litauens LGBT-organisationer ånde lettet op for en stund, mens der dog er flere lovforslag på vej til afstemning i parlamentet i løbet af foråret, som søger at indskrænke LGBT-rettighederne i landet.

Et kommende lovforslag lægger op til, at pride-arrangører selv skal afholde alle udgifter forbundet med sikkerhed og den offentlige ro og orden under fremtidige pride-events, mens et andet forslag vil forbyde par af samme køn at adoptere.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Anti-homolov nedstemt i Litauen”

  1. aeronaut says:

    ville klade litauen hvis de gad komme med i moderne tider nu de er medlem af europa. alternativt kunne de jo lade sig invadere af russerne nu de aabenbart er for deres hadefulde love.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.