Homofobisk mor afslår fødselsdagsinvitation og går viralt på nettet

Indrømmet, så lyder overskriften måske mest af alt som en udfordring i Gæt & Grimasser, men ikke desto mindre så er den fint dækkende for en historie der i indeværende uge har præget adskillige internationale LGBT-medier. En mor vil nemlig ikke lade sin søn komme til børnefødselsdag hos et andet barn, fordi forældrene er to mænd.

birthday

OPDATERET 16/2-2014: Brevet som ses ovenfor er netop blevet afsløret som uægte. Det viser sig, at det er værterne på en lokal radiostation som har konstrueret brevet med det formål at sætte en debat igang om emnet. De beklager nu, at brevet er gået verden rundt og at mange internationale medier har ment, at det var ægte.

“Tommy kommer IKKE. Jeg tror ikke på det I er, og jeg nægter at udsætte min uskyldige søn for jeres ‘livsstil’. Jeg er ked af det på Sophias vegne, fordi hun skal vokse op på denne måde”.

Sådan valgte Tommys mor at melde afbud på sønnens vegne til en børnefødselsdag, fordi fødselaren Sophia har to fædre. Efter at have modtaget den chokerende hilsen fra moren, valgte det homoseksuelle forældrepar fra Baldwin, New York, at videresende brevet til en lokal radiostation, hvorfra det har spredt sig og i ugens løb er dukket op hos rigtig mange webmedier.

Omtalen af den homofobiske hændelse har fået en del amerikanske LGBT’er til at konstatere, at der fortsat er en lang vej at gå, selv om landets forståelse for og accept af LGBT-personer overordnet set har udviklet sig positivt igennem de senere år.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

4 Responses to “Homofobisk mor afslår fødselsdagsinvitation og går viralt på nettet”

 1. Jesper says:

  Brevet fra Tommys mor afsluttes med “if you have an issue or need to speak with me” hvilket ikke kommer med i oversættelsen.

  Men hvad gør denne regnbuefamile så? Tager de kontakt til Tommys mor for at etablere en dialog? Næh, de vælger at offentliggøre et privat brev for at få deres virale moment, en spandfuld sympati og forargelse fra ligesindede.

  Kan man stole på den slags mennesker, der offentliggør private breve?

 2. Ove Lambertsen says:

  Jesper, det er bare for uhyggeligt. Hvorfor skal børn blandes ind i den form for voksenlivet… Svaret ligger vel noget i retning af at opdragelse til diskrimination bedst kodes i børnene for at den kan videreføres. Tænker jeg……..

 3. Martin says:

  Jesper, man starter ikke en dialog, med nogen der lige har svinet dig til. Det er Tommys mor der har et problem, og hun bruger børnene som gidsler. Det er ikke synd for homofoberne, det er synd for deres ofre.

 4. Martin says:

  Suk! På Pink News kan man læse, at fødselsdagsinvitationen var et fupnummer. Hvor pineligt.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.