Amerikansk fodboldtalent springer ud

Det amerikanske fodboldtalent Michael Sam valgte søndag at stå åbent frem med sin homoseksualitet i et interview med sportskanalen ESPN. Mandag fik han en hilsen på Twitter fra den amerikanske førstedame.

michaelsam

Et af de største talenter i amerikansk fodbold netop nu er college-spilleren Michael Sam fra University of Missouri, og søndag valgte han at stå åbent frem som homoseksuel i et interview med sportskanalen ESPN.

Den 24-årige forsvarsspiller er her til foråret en del af den såkaldte ‘draft’, hvor holdene i NFL-ligaen udvælger nye spillere fra college-holdene, og det kan komme til at betyde, at Michael Sam bliver den første åbent homoseksuelle spiller i NFL.

»Det er en stor ting. Der er ingen, der har gjort det før. Så for mig er det en noget nervøs proces, men jeg ved, hvad jeg vil være. Jeg vil spille i NFL«, siger Michael Sam ifølge TV2.dk.

At udspringet når langt ud over fodboldbanen stod klart mandag, da den amerikanske førstedame Michelle Obama på Twitter kaldte Michael Sam for “modig” og et stort forbillede.

Michael Sam’s udspring har også mødt bred opbakning fra både University of Missouri som postede dette på Twitter og fra NFL, der officielt har udtalt, at man beunder Michael Sam’s ærlighed og mod.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.