Ung LGBT-forkæmper hænger sig selv

Den kun 20-årige aserbajdsjanske LGBT-forkæmper Isa Shakhmarli har onsdag taget sit eget liv. Umiddelbart inden han hængte sig selv, skrev han, at verden desværre ikke er farverig nok til hans farver.

IsaShahmarli

En af Aserbajdsjans mest kendte LGBT-forkæmpere, den kun 20-årige Isa Shakhmarli, opgav onsdag den 22. januar at fortsætte kampen for frihed og ligestilling. Flere medier kan i dag fortælle, at den unge aktivist hængte sig selv i sin lejlighed i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Umiddelbart inden selvmordet skrev Isa Shakhmarli følgende på Facebook:

“Jeg forlader jer. Må Gud være med jer. Dette land og denne verden er ikke for mig. Jeg bliver lykkeligere nu. Fortæl min mor, at jeg elskede hende højt. Jeg giver jer alle skylden for min død. Denne verden er ikke kulørt nok til mine farver”.

Ifølge flere kilder hængte Isa Shakhmarli sig selv i et sammenrullet regnbueflag, og dette bekræftes af en video der har cirkuleret online, hvor man ser et regnbueflag hængende fra loftet, mens ambulancefolk forgæves forsøger at genoplive ham.

Isa Shakhmarli har i et tidligere interview fortalt, at hans forældre aldrig accepterede, at han var homoseksuel, og at netop manglende accept fra familien er hovedårsagen til at unge LGBT’er begår selvmord i Aserbajdsjan.

I 2012 interviewede Homotropolis en anden homoseksuel aserbajdsjaner, den 23-årige Samir, og du kan læse hans historie lige her.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Ung LGBT-forkæmper hænger sig selv”

  1. Hvad er det denne unge mand fra Aserbajdsjan vil fortælle os, jo det er accepten af mangfoldighed i samfundet der er brug for.

    Til dig Isa Shakhmarli, jeg vil farve verden i alle de kulørte farver, give mit mod til dig, men ak, jeg kom for sent, men du skal vide, du har gjorde min pensel breder og støre, jeg her…
    Jeg har PLIGT til at få det optimale ud af mit liv…
    Jeg har RET til at blive mødt som den jeg er…
    farvel min kære, jeg vil huske dig når jeg maler.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.