Canadisk volleyball-stjerne springer ud

Endnu et udspring fra sportens verden i form af den canadiske landsholdspiller, Chris Voth, der er kommet ud offentligt i et nyt interview.

Canadisk volleyball-stjerne springer ud

Den canadiske volleyball-spiller, Chris Voth, er sprunget ud i et interview med ‘the Winnipeg Free Press‘.

Chris Voth, der er 23 år gammel og spiller professionelt volleyball på det canadiske landshold, har valgt at gå offentligt med sin seksualitet fordi han håber, at det kan være med til at hjælpe andre.

Chris forklarer i interviewet hvor svært det var for ham at acceptere sin egen seksualitet og springe ud.

»Det var hårdt«, fortæller Chris og fortsætter:

»Jeg har på en måde levet det liv i omkring 5 år. Det var stort set bare sporten, der holdt mig kørende – holdkammerater og venner jeg havde fået gennem sporten. Den første person, jeg sprang ud til var en holdkammerat da jeg gik på 2. år på universitetet, og med tiden vidste de fleste af mine tætte venner det, men ingen fra min familie. Du forestiller dig det værste, så det tog lidt tid inden jeg var klar til at springe ud til min familie«.

Chris sprang ud til sin familie sidste år og nu vælger han at fortælle det til offentligheden. Han ved at nyheden vil komme bag på mange og at han kan risikere at få en del negative reaktioner, men han er klar – for han gør det ikke for sig selv.

»Hvis reaktionerne er negative, men bare én person får gavn [af mit udspring], så står vi lige. Hvis et til menneske får hjælp, så er vi i plus«, siger Chris i sin forklaring på hvorfor han vælger at fortælle offentligheden at han er homoseksuel.

»Jeg ville ønske, at jeg havde haft en rollemodel da jeg voksede op. Dengang var det stadig tabu. Nu ser jeg flere og flere atleter springe ud, og det har inspireret mig. Måske kan jeg hjælpe nogle af de personer, der ser op til mig«.

Chris Voth er Canadas første åbne landsholdspiller.

Foto via chrisvoth.ca

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.