Skotland på vej mod ægteskabsligestilling

Et overvældende flertal i det skotske parlament stemte onsdag aften for en ny lov om ægteskabsligestilling, og det forventes nu, at par af samme køn kan blive gift i Skotland allerede i begyndelsen af 2014.

kilt

Med stemmerne 98 for og 15 imod, valgte et stort flertal af det skotske parlament i dag at stemme ja under førstebehandlingen af et nyt lovforslag om ægteskabsligestilling.

»Dagens afstemning er et stort skridt fremad for ligestillingen, og et skridt henimod det mere retfærdige Skotland, som vi ønsker os. Debatten i dag handler om et helt enkelt princip. Par af samme køn elsker ikke hinanden mindre end andre par, og derfor bør deres forhold selvfølgelig også anerkendes og beskyttes på lige fod«, udtaler den liberaldemokratiske Jim Hume ifølge Pink News.

Med det overvældende flertal bag dagens førstebehandling forventes der ikke yderligere forhindringer frem mod anden- og tredjebehandlingen, og Skotland forventes derfor at kunne indføre ægteskabsligestilling allerede i starten af 2014.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.