Radikale: Eurovision skal brandes på mangfoldighed

De Radikale vil benytte Eurovision Song Contest 2014 til at brande København og showet som mangfoldig og lgbt-venlig. Vi har modtaget nedenstående indlæg fra Tommy Petersen og Anna Mee Allerslev.

tommyanna

De Radikale vil benytte Eurovision Song Contest 2014 til at brande København og showet som mangfoldig og lgbt-venlig. Derfor vil de sikre en platform til lgbt-miljøet, hvor de sammen med Københavns Kommune kan udvikle et flot og festligt program under Eurovision Song Contest 2014, så der bliver en sand folkefest i gaderne.

De Radikale vil således afsætte midler til at støtte lgbt-miljøet med at skabe fester, debatarrangementer, gadeevents, og andre ting, som kan være med til at give en virkelig god oplevelse for både københavnere og turister og samtidig vise, at der er højt til loftet.

”Når tusindvis af lgbt’er kommer til København for at opleve Eurovision 2014 i maj er det vigtigt, at de får den bedst mulige oplevelse. København skal vise sig fra sin bedste side, og give baghjul til tidligere værtslande som Rusland, Azerbaijan og Sevrige”, udtaler Anna Mee Allerslev, borgmester for integration og beskæftigelse.

 Konkret foreslår de Radikale at samle organisationerne i lgbt-miljøet for at de kan udvikle en ambitiøs plan over, hvordan sådan et program kan se ud. Herefter vil partiet være med til at se på, hvordan kommunen kan stille faciliteter, byrum og andre ressourcer til rådighed, samt at etablere samarbejde med Horesta, Wonderful Copenhagen og andre organisationer. Derfor inviterer partiet nu lgbt-organisationer, fest-arrangører m.fl. til et indledende møde, så arbejdet kan komme i gang.

 ”Det er vigtigt, at det bliver en folkefest. I Malmø brandede man sig meget på at være et velfærdssamfund. Vi ser gerne at København benytter lejligheden til at brande sig på at være mangfoldig og lgbt-venlig. Og det arbejde skal vi se at komme i gang med”, uddyber Tommy Petersen, kandidat til kommunalvalget for de Radikale.

 De Radikale ser gerne, at folkefesten omkring Eurovision bliver en lige så stor succes som Outgames var. Og så kigges der også længere end Eurovision.

 ”Vi skulle gerne få turisterne til at komme tilbage allerede om sommeren til Copenhagen Pride, så det gælder om at vise, at kommunen er dedikeret til at skabe gode rammer for lgbt-miljøet”, afslutter Tommy Petersen.

Eurovision Song Contest 2014 finder sted d. 6.-10. maj

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

3 Responses to “Radikale: Eurovision skal brandes på mangfoldighed”

 1. Peter says:

  Jeg læste
  “De Radikale vil benytte Eurovision Song Contest 2014 til at brande København”

  ..og ‘brande’ som i dansk sproglig kontekst med ild. Og det havde jeg nu egentlig også fortrukket – så kunne det være man kunne vælge en anden by istedet for at kigge sig selv i navlen konstant! Jeg er så træt af københavneri.

  • Peter says:

   I dansk sammenhæng er “Brande” en by i Jylland. Er det mon ordet brænde du mangler?

   Hilsen københavneren

   • Peter says:

    du har ret. Jeg er en klaphat. Det gik lidt stærkt. Men ikke desto mindre var det det jeg tænkte da jeg så ‘brande’ 🙂

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.