Kongen af queer rap tilbage i Danmark

Efter at have spillet en forrygende koncert på årets Roskilde Festival vender den amerikanske queer rapper Mykki Blanco tilbage til Danmark, hvor han den 26. oktober giver koncert i Lille VEGA.

mykki

Lørdag den 26. oktober giver Mykki Blanco koncert i København, og det bliver med garanti alt andet end kedeligt.

I en ellers machopræget og ofte lidt homofobisk kultur skiller Mykki Blanco sig kraftigt ud. Som rapper og transvestit tilhører den alternative rapper og performance-artist nemlig en undergenre, der er blevet døbt queer rap.

Blancos tekstunivers afviger fra meget traditionel rap, og med en flamboyant attitude, et udseende, der ofte omfatter drag-beklædning, og en yderst ekstravangant stil generelt, er der en høj grad af performance i Mykki Blancos udtryk – både i hans musikvideoer og til hans liveoptrædener.

En hiphop-koncert ud over det sædvanlige
Når Mykki Blanco spiller live, kan man derfor også forvente sig en hiphop-koncert ud over det sædvanlige. Det understregede han, da han i sommer gæstede Roskilde Festival, hvor han leverede et anderledes show for en yderst forventningsfuld publikumsskare. I den 4-stjernede anmeldelse hos Soundvenue, beskrev anmelderen bl.a. oplevelsen således:

”Attitude betyder meget i Mykki Blancos univers, der kombinerer hiphoppens jeg-kult med vogue-kulturens poseren og nattelivets scoringsdarwinisme. Sætninger bliver kastet med en fornærmelsessnerrende stemmelyd, og alle bevægelser på scenen er som udfordringer.”

 Flere danske medier havde Mykki Blancos koncert på Roskilde på deres liste over ”must see”-koncerter.

Debutalbum er undervejs
Mykki Blanco, der bærer det lettere extravangante borgerlige navn Michael Quattlebaum Jr., har indtil videre udgivet to ep’er, Mykki Blanco & the Mutant Angels (2012) og Betty Bubble: The Initiation fra maj måned. Den flittige rapper arbejder dog i øjeblikket på materiale til hans debutalbum, der indtil videre har fået titlen Michael og efter planen skulle udkomme i løbet af 2014.

Koncerten finder sted på Lille VEGA lørdag den 26. oktober, og du kan købe billet og læse mere på VEGAs hjemmeside lige her.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.