Danske politikere inviteret på homobar i Moskva

Tre danske politikere er blevet opfordret til at komme på besøg i Rusland for ved selvsyn at konstatere, at de russiske LGBT’er trives godt. Invitationen kommer fra formanden for den russiske Duma, og de tre politikere har selvfølgelig valgt at takke ja.

moskva

De danske politikere Mogens Jensen (S), Nikolaj Villumsen (EL) og Michael Aastrup (V) har fået en invitation, de ikke kunne sige nej tak til. Under et møde i Europarådet tirsdag, opfordrede formanden for den russiske Duma nemlig de tre danskere til at komme til Moskva for at få et indblik i, hvordan de russiske homoseksuelle har det. Blandt andet ved at besøge en af byens homobarer. Det skriver Politiken.

»Vi kommer gerne til Moskva og tager med på homobar, så han kan bevise, at der ikke er diskrimination imod homoseksuelle«, siger Mogens Jensen der selv er åbent homoseksuel til Politiken.

Den russiske parlamentsformand Sergey Naryshkin var ifølge Politiken på talerstolen i Europarådet i en time, og han blev – anført af Danmark – mødt med flere spørgsmål der handlede om Ruslands behandling af homoseksuelle.

»Han forsøgte at gøre grin med spørgsmålet om de homoseksuelle og var tydeligt irriteret over, at spørgsmålet kom igen. Det var ret provokerende. Men han fik sagt, at han gerne vil invitere os til Moskva, så vi kan se, hvordan seksuelle minoriteter har det, og gå på en homobar, selv om han måske ikke vil gå med«, siger Mogens Jensen til Politiken.

Og de tre danske politikere har nu valgt at tage Dumaens formand på ordet. Mogens Jensen, Michael Aastrup og Nikolaj Villumsen vil sammen lave et brev til Putin, hvor de høfligt accepterer invitationen og takker ja til at komme på besøg i den russiske hovedstad.

»Vi gør fælles front i Europarådet for at lægge størst muligt pres på formanden for det russiske parlament. Vi kræver, at Rusland overholder konventionen. Rusland har selv skrevet under på den. De love skal simpelthen trækkes tilbage. Vi glæder os, til han kan vise os, at der ikke foregår diskrimination af homoseksuelle i Rusland«, udtaler Mogens Jensen til Politiken.

Læs hele artiklen her.

 

 

 

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.