Homopar afvist som hotel-forpagtere fordi byen ikke er klar til bøsser

Parret Keld Christensen og Wang fra Aarhus har fået afslag på at blive de nye forpagtere af Sig Hotel, der ligger i den vestjyske landsby Sig – ikke langt fra Varde. Årsagen er, ifølge godsejeren der ejer hotellet, at landsbyens beboere ikke er klar til at byde et bøssepar velkommen.

forpagtere

Parret Keld Christensen og Wang kommer ikke til at forpagte Sig Hotel i Vestjylland, og den primære årsag til det er, at godsejeren af Nørholm Gods der ejer hotellet har vurderet, at de lokale beboere ikke er ‘klar til det’. Det skriver Jydske Vestkysten i dag.

Samme dag som historien kommer frem i Jydske Vestkysten bringer Ugeavisen Varde et længere brev fra den homoseksuelle Keld Christensen, som er både vred og chokeret over godsejerens argumentation.

Keld fortæller, hvordan parret ankom til Nørholm Gods til samtale den 5. september og mødtes med godsejerens hustru, der blandt andet sagde, at parret faktisk var de eneste seriøse der havde vist interesse for at blive de nye forpagtere. Under samtalen med godsejerens bedre halvdel ringer telefonen, og det er øjensynligt godsejeren selv der fortæller sin hustru, at det ikke kommer til at gå med et homoseksuelt forpagter-par:

“NU opstår der en akavet stemning. Hun er stille, men fortæller så at det var hendes mand som ringede, og at det er kommet bag på dem, at vi var bøsser. Og han ikke mente, at det ville gå med bøsser til at drive hotellet, for det er Sig by ikke »voksen« nok til endnu. Vi sidder og taler lidt frem og tilbage. Jeg er målløs, chokeret og gal, men tænker at jeg ikke vil lade det gå ud over hende, da hun jo bare er budbringeren. Hun bliver ved med at sige, at vi må tro, at det ikke er fordi, de har noget imod bøsser, men at vi må forstå, at byen vil komme efter dem, hvis de vælger de forkerte til hotellet”, skriver Keld Christensen i sit brev i Ugeavisen Varde.

Han kalder det også ‘grotesk’, at godsejeren vælger at tale på vegne af hele byen og uden videre antager, at de ville have problemer med, at et homopar overtager hotellet.

Keld og Wang møder umiddelbart både sympati og opbakning blandt lokalbefolkningen, der heller ikke mener, at godsejeren har ret til at udtale sig på vegne af dem.

“Sikke noget fordrukkent vrøvl godsejeren lukker ud på vegne af en hel by”, skriver Laila Gregersen i en kommentar til artiklen, hvor hun også fortsætter:

“For det første har vi haft en bøsse til at bestyre Sig Hotel før. For det andet skal han holde sig mening for sig selv og ikke indblande Sig bys borgere og “tørre” den af på os. Det står sgu for hans egen regning. Jeg vil gerne have de rigtige, engagerede folk til at bestyre kroen – om de så er bøsser eller ej. Fy til godsejeren”.

Både blandt de lokale læsere af Jydske Vestkysten og Ugeavisen Varde er der udelukkende støtte at hente til det homoseksuelle par – og rigelige mængder af både utilfredshed og forargelse over ejeren af Nørholm Gods.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.