Homoseksuel fodboldspiller hjælper sit yngre jeg

Den amerikanske fodboldspiller Robbie Rogers har skrevet et brev til sit 14-årige ‘jeg’.

Homoseksuel fodboldspiller hjælper sit yngre jeg

Robbie Rogers, der sprang ud i tidligere på året i et følelsesladet blogindlæg har skrevet et brev til sit 14-årige ‘jeg’, hvori han deler ud af de råd, som han ville ønske han havde fået i sine teenage-år.

Brevet er blevet offentliggjort i en historie om fodboldspilleren i det amerikanske sportmagasin, ESPN Magazine.


Kære Robbie

Du vandrer rundt med en knude i maven. Du føler dig fanget i dig selv. Det pres der følger med, når man er førsteårsstuderende på gymnasiet og spiller for skolens førstehold er stressende nok.

Men ovenikøbet er du bekymret for, om du er anderledes end de andre – især end dine holdkammerater. Og du tror, at du ikke længere kan dyrke den sport du elsker, hvis de finder ud af, hvem du i virkeligheden er, eller at dine forældre måske ikke vil acceptere dig. Nogle gange beder du til Gud i tankerne: “Jeg vil ikke leve på denne måde, hvorfor kan jeg ikke være som mine brødre og søstre?”.

Jeg vil ikke beslutte for dig, om du skal springe ud allerede som 14-årig. Jeg vil heller ikke fortælle dig, hvad der vil ske i fremtiden, fordi din rejse er vigtig. Men jeg vil have, at du ved, at der er en årsag til at Gud har skabt dig, som du er. Du er ikke fordømt, og du kommer ikke i helvede. Du havde ikke et valg, men du har en rolle at spille i livet, præcis som alle andre.

Når dine holdkammerater siger ting i omklædningsrummet, så mind dig selv om, at de fleste af dem rent faktisk ikke mener det alvorligt. De er ikke rigtig homofobiske. De er folk, der følger efter de andre eller tror, at det de siger er, noget man skal sige for at være ‘in’. Alle kæmper sine egne kampe, hvorvidt de er homoseksuelle eller ej.

Du skal ikke føle dig alene.

Hvilket bringer mig til dette: Hvis jeg skal give dig ét godt råd, så er det at finde en, som du kan tale om dine følelser med. En person, som du kan stole på og som ikke vil dømme dig eller løbe med sladder. For du kan ikke bære den byrde, du bærer. Du må dele den med nogen.

Jeg ved, at jeg sagde, at jeg ikke vil fortælle dig hvad din fremtid vil bringe, men jeg kan fortælle dig, at alt bliver ok. En dag vil du blive mere lykkelig end du troede muligt. Og selvom du ikke kan forestille dig at dele din hemmelighed med nogen lige nu, så forandrer verden sig. Folk bliver mere accepterende.

Og når det rette tidspunkt kommer, så kommer dagen, hvor du er klar til at være ærlig overfor verden om hvem du i virkeligheden er.

Robbie Rogers

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Homoseksuel fodboldspiller hjælper sit yngre jeg”

  1. Super livsbekræftende ord. Ingen tvivl om, at det sætter tingene lidt i perspektiv. Som yngre bekymrer vi os om en masse, senere i livet om en del andre ting, men i sidste ende finder vi ud af, at drejebogen altid blev anderledes end oprindeligt planlagt.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.