USA: Historisk sejr for LGBT-ligestillingen

Den amerikanske højesteret har i dag afsagt en historisk kendelse der siger, at DOMA (Defense of Marriage Act) og Proposition 8, forbuddet mod homoægteskaber i Californien, er ugyldige. Det er en kæmpe sejr for de homoseksuelle i USA.

Lesbisk dommer afviser heteroer i protest

Netop nu svømmer de sociale medier over med jubel, glædestårer og en enorm tro på fremtiden for LGBT-ligestillingen i USA. Årsagen er, at den amerikanske højesteret i dag har besluttet at erklære DOMA og Proposition 8 for ugyldige og forfatningsstridige.

DOMA, the Defense of Marriage Act, har betydet manglende anerkendelse af homoseksuelle vielser og som følge deraf også manglende rettigheder for gifte par af samme køn.  Denne vedtægt er nu blevet erklæret for værende i strid med forfatningen, og med dagens afgørelse får homoseksuelle borgerligt viede par nu lige adgang til de mere end 1.000 offentlige ydelser og skattefradrag, som tidligere har været forbeholdt heteroseksuelle ægtepar.

Umiddelbart efter Højesterets afgørelse skrev præsident Barack Obama på Twitter, at kendelsen er et stort skridt fremad for ligestillingen, og der er da også euforisk glæde blandt USA’s LGBT’er oven på dagens historiske kendelse der med god grund bliver betragtet som en stor sejr.

Defense of Marriage Act – lov til beskyttelse af ægteskabet – blev underskrevet af præsident Bill Clinton og har været gældende siden 1996.

USA’s Højesteret afgjorde samtidig i dag, at ‘Proposition 8’, forbuddet mod homoseksuelle vielser i Californien, ikke kan opretholdes. Dermed kan homoseksuelle par i USA’s mest folkerige stat nu igen betragte sig selv som lovformeligt gifte par.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.