Rusland vedtager ny anti-homolov

Den russiske Duma har stemt ‘ja’ til en ny lov, der forbyder enhver form for ‘homoseksuel propaganda’.

Ruslands vedtager ny anti-homolov

Parlamentets Underhus, Statsdumaen, har gennem afstemning vedtaget en ny lov mod ‘homoseksuel propaganda’ der bliver gældende for hele Rusland. Loven blev vedtaget med et flertal der ikke kan blive større. 434 stemte for og ingen stemte imod.

Den nye lov vil straffe enhver form for homopropaganda udført af privatpersoner og organisationer, og der vil blive udstedt store bøder til personer som bryder loven ved at afholde pride-parader og andre events der promoverer homoseksualitet. Det er desuden strafbart at informere mindreårige om LGBT-emner ligesom udlændinge der laver nogen form for propaganda vil få enten fængselsstraf eller blive deporteret.

Lovforslaget skal som en formalitet underskrives af den russiske præsident Vladimir Putin, og det forventes at ske allerede ultimo juni 2013.

Brud på den nye lov vil betyde bødestraf på op til 1 million rubler, svarende til ca. 175.000 kroner, for landets LGBT-foreninger og organisationer, hvilket i praksis gør det nærmest umuligt for dem at fortsætte deres indsats for LGBT-ligestilling i Rusland.

Privatpersoner der bryder loven, vil modtage bødestraf på op til 5000 rubler, som er omtrent 1.000 kroner.

Under afstemningen var der demonstranter foran Dumaen der tilkendegav deres frustrationer over det nye lovforslag, som de beskriver som ‘barbarisk’, rapporterer the Associated Press.

»Rusland isolerer sig selv ved at kriminalisere homoseksuelle«, fortæller homoaktivisten Nikolai Alekseev til britiske Gay Star News og fortsætter:

»Det kan ikke blive værre. Mennesker bliver slået ihjel fordi de er homoseksuelle. Regeringen er komplet ligeglad.«

Ilga (the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) opfordrer internationale og europæiske institutioner til at overveje hvordan vi kan sætte en stopper for denne lov og ende statsstøttet homofobi i Rusland.

I foråret 2012 blev en nærmest identisk lov der forbyder ‘homoseksuel propaganda’ indført på lokalt plan i Skt. Petersborg på trods af voldsomme protester fra landets LGBT’er.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.