Frankrigs første homopar bliver gift i dag

Onsdag eftermiddag vil Vincent Autin og Bruno Boileau sige ‘ja’ til hinanden på Rådhuset i den sydfranske by Montpellier. Parret bliver dermed Frankrigs første homoseksuelle ægtepar.

equal

Frankrigs første officielle vielse af et homoseksuelt par finder sted onsdag kl. 17.00 i Montpellier ved den franske riviera, og både internationale medier og en gruppe modstandere af ægteskabsligestilling forventes at komme til at sætte præg på begivenheden.

Den 40-årige Vincent Autin og hans 10 år yngre kæreste vil sige ‘ja’ til hinanden på Rådhuset i Montpellier, mens 100 indsatte betjente vil forsøge at bevare idyllen og sikre, at ceremonien kommer til at foregå så fredeligt som muligt i et land, hvor en række højlydte protester imod ægteskabsligestilling i mange franske storbyer har sat sit præg på mediebilledet i den seneste tid. Og når pressen er mødt så talstærkt op, handler det netop ikke kun om det historiske bryllup:

»Hvis der er så mange journalister, er det måske, fordi de er overraskede over, hvordan modstandere har reageret. De er forbløffede over, at der kan opstå sådan en form for vold i et land, der anerkender menneskerettighederne«, siger byens borgmester Helene Mandroux ifølge Ekstra Bladet.

Under vielsen vil borgmesteren holde en tale som kommer til at kredse om den intolerance som den seneste tids demonstrationer i Frankrig har bragt frem i lyset.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.