Uruguay siger ja til vielser af homoseksuelle

Parlamentet i Uruguay besluttede torsdag, at par af samme køn skal kunne gifte sig på lige fod med heteroseksuelle. Dermed følger Uruguay i sporet på nabolandet Argentina, der som det første land i Latinamerika indførte ægteskabsligestilling i 2010.

Efter en afstemning i Uruguays underhus står det nu klart, at ægteskaber mellem par af samme køn er en realitet i det sydamerikanske land. Dermed bliver Uruguay det 12. land i verden, der tillader homoseksuelle par at blive gift.

I påsken forsøgte man fra den katolske kirkes side at lægge pres på flere senatorer i Uruguay for at få dem til at stemme imod den nye lov – men uden held. Samtidig viste afstemningen i underhuset et klart flertal for ægteskabsligestillingen, hvor hele 71 ud af 91 medlemmer stemte ja.

Uruguay er det andet latinamerikanske land der tillader vielser af samkønnede par, og følger dermed i fodsporene på Argentina der legaliserede homoægteskaber tilbage i 2010.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.