Tyskland: Fodboldfans sætter fokus på homofobi

En stor gruppe fodboldfans koordinerede for nylig en opsigtsvækkende modstand mod homofobi i sportens verden under en fodboldkamp i Tyskland.

Tyskland: Fodboldfans sætter fokus på homofobi

Fans af det tyske fodboldhold FC St Pauli satte for nylig positiv opmærksomhed på homofobi i sportens verden under en kamp mod SC Paderborn.

Den LGBT-politiske happening var koordineret af den internationale bevægelse, Alerta Network, der arbejder imod racistiske og homofobiske tendenser i sport.

Under kampen kom budskabet til udtryk gennem bannere, mens en stor gruppe fans holdt regnbueflag højt i luften for at vise deres solidaritet med homoseksuelle.

Demonstrationen fandt sted efter den tidligere Leeds fodboldspiller, Robbie Rogers, offentligt har forklaret hvorfor han blev nødt til at trække sig tilbage som professionel fodboldspiller efter at være sprunget ud som bøsse.

Robbie Rogers sprang ud i et følelsesladet blogindlæg i februar i år, og måneden efter hyldede fans af fodboldklubben Philadelphia Union den amerikanske fodboldspiller under en kamp mod Sporting Kansas City.

Fangruppen, der viste sin ubetingede støtte, går under navnet ‘Sons of Ben’. I kampens 18. minut rejste gruppen sig op og flagrede skilte med initialerne ‘RR’ i sagte stilhed for at ære Robbie Rogers. Fangruppen udtalte efterfølgende, at de ønskede at vise, at deres by ikke er fyldt med had.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.