FN’s generalsekretær går forrest i global kampagne for LGBT-rettigheder

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, som gentagne gange har fremvist vilje til at forbedre forholdene for verdens LGBT’er, siger nu, at han vil gå forrest i en global kampagne der skal lægge pres på politiske ledere for at sikre ordentlige forhold for alle LGBT’er.

FN opfordrer Afrika til at respektere LGBT-rettigheder

»Vi bør alle blive vrede, når mennesker diskrimineres, overfaldes eller myrdes bare fordi de er lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transkønnede. Vi bør alle råbe op, når nogen arresteres eller sættes i fængsel på grund af deres udseende eller kønnet på dem de elsker. Dette er en af de helst store oversete menneskerettighedsudfordringer i vores tid, og det er vi nødt til at få rettet op på«, sagde FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i går i en videotale henvendt til ‘Oslo Conference on Human Rights, Sexual Orientation and Gender Identity’.

Samtidig understregede Ban Ki-moon, at han selv er villig til at gå forrest og lægge det nødvendige pres på ledere og politikere verden over.

»Regeringer har en retslig pligt til at beskytte alle, men for mange nægter fortsat at anerkende homofobisk vold og diskriminering. Nogle vil forsøge at krybe udenom forandring. De vil måske anvende argumenter om kultur, traditioner og religion til at forsvare status quo. Sådanne argumenter er tidligere blevet anvendt for at retfærdiggøre slaveri, børneægteskaber, voldtægt indenfor ægteskaber og omskæring af kvinder. Jeg respekterer kultur, traditioner og religioner – men de kan aldrig retfærdiggøre at mennesker nægtes deres grundlæggende rettigheder«.

»Mit løfte til lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede er dette: Jeg er med jer! Jeg lover at jeg, som generalsekretær for de Forenede Nationer, vil kæmpe imod angreb rettet mod jer, og jeg vil blive ved med at presse de politiske ledere fremad. Jeg forpligter mig til at lede en global kampagne sammen med FN’s Menneskerettigheds-råd, og jeg forventer at andre vil slå sig sammen med os. Sammen kan vi gøre verden til et friere, mere trygt og mere lige sted for alle«.

Det er langt fra første gang, at Ban Ki-moon udtrykker sin støtte til at sikre den globale LGBT-ligestilling. I 2012 lagde han blandt andet vægt på at forholdene i Afrika skulle forbedres.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.