Trafikforbud skal stoppe hadforbrydelser

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, foreslår trafikforbud i “Pisserenden” i København om aftenen og natten for at gøre nattelivet mere sikkert for LGBT’erne. SF kalder forslaget ‘uambitiøst’.

Efter flere sager er kommet frem i medierne på det seneste om hadforbrydelser mod LGBT’er i København, foreslår Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, nu at man indfører et forbud mod biler i Københavns latinerkvarter i nattetimerne torsdag, fredag og lørdag. Det skriver Politiken.

»Vi har kunnet se på vores tryghedsindeks, at det her område har brug for en markant og intensiveret indsats. Og vi har fået bekræftet fra det homoseksuelle miljø, at der er et problem i det her område«, siger Anna Mee Allerslev.

Hos de konservative er man skeptisk overfor forslaget:

»Jeg tror ikke, bilister laver flere hadforbrydelser end andre, så det er svært at se, hvad det skulle hjælpe at lukke nogle gader for biler. Jeg har derimod en klar forventning om, at politiet beskytter borgerne mod den slags forkastelige overfald«, siger Rasmus Jarlov (K).

LGBT Danmark bakker op om integrationsborgmesterens forslag, mens SF slet ikke mener, at det er vidtrækkende nok.  Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal vil have fjernet bilerne helt i både dag- og nattetimer:

»Skal trygheden i Latinerkvarteret øges, kræver det at flere går og cykler i Latinerkvarteret. Det vil kun ske, hvis forgængere og cyklister også får lov til at dominere gaderne i dagtimerne«, siger Ayfer Baykal.

»Den bedste måde at øge trygheden i en bydel er ved at sikre flere mennesker i byens gader. Mennesker kommer kun, hvis det er rart at gå og opholde sig i en gade. I dag fylder bilerne alt for meget i Latinerkvarterets smalle gader. Fremover skal der være meget mere plads til fodgængere, cyklister og udeservering«.

Foto: Kevin Christopher Burke

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Trafikforbud skal stoppe hadforbrydelser”

  1. Sebastian says:

    Nej, nej, nej og atter nej!

    Først og fremmest skal “LGBT-miljøet” ikke beskyttes mere end alle andre borgere – det har vi ikke brug for! Det er en fornærmelse at blive gjort til et hjælpeløst offer.
    Dernæst er det for mig at se et tåbeligt forslag der bærer præg af at være et påskud for totalt at eliminere civilbilisme fra de evigt bilfjendske økoekstremisters side, frem for at være udtryk for reel bekymring for “hadforbrydelser” – de forhindres bedst ved at politiet er tilstede i nattelivet – og ved at de ikke mindst griber ind og tager anmeldelser alvorligt!

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.