Homopinion: Dansk Folkeparti kan ikke lide homoseksuelle

Vores LGBT-kommentator Tommy Petersen mener, det er på tide, at spørge de nationalkonservative om, hvad i alverden de har gang i.

Det er ikke småting, danske homoseksuelle skal lægge ører til fra Dansk Folkepartis side. I fredags kunne vi læse, at DF mener, det er et overgreb på børn, at de bliver oplyst om de mange forskellige familieformer, der findes i Danmark i dag ved bl.a. at lære om homoseksuelle og deres børn. Og det er blot endnu en negativ reaktion fra DF’s side på alt, hvad der drejer sig om homoseksuelle.

I januar måned har vi således også skulle lægge ører til, at DF’s Pia Kjærsgaard har insisteret på, at homoseksuelle ikke skal have lov til at benytte betegnelsen ægteskab for deres kærlighed på lige linje med resten af befolkningen, da ‘et ægteskab er mellem en mand og en kvinde’. Sidst men ikke mindst udtalte DF’s Mette Dencker ligeledes i januar, at homoseksuelle familieformer er naturstridige. Disse udtalelser fra den seneste måned bygger videre på tidligere udtalelser fra DF’s Søren Krarup om, at homoseksuelle er ’handikappede’ og derfor ikke egnet til ligestilling med resten af samfundet, samt at homoseksuelle burde tvangsregistreres, så man har overblik over ’sygdommen’. Dansk Folkeparti er nu så direkte medskyldige i, at der (gen)skabes et syn på homoseksuelle som værende mindre værd, at deres afstandstagen fra hadforbrydelser klinger hult.

Det som DF skal vide er, at de ligesom alle andre mennesker har et medansvar for at skabe empati, forståelse, tolerance og frisind i det danske samfund. Værdier som Kjærsgaard tidligere har påberåbt sig, som værende særligt danske. Problemet med alle disse negative udtalelser om homoseksuelle samt DF’s fortsatte behov for at forskelsbehandle mellem danskerne ved kun at give nogle danskere særlige rettigheder fremfor andre er, at det skaber splid og had. Og had skaber hadforbrydelser.

Resultatet kan bl.a. ses blandt de unge, hvor 30% af de 13-16 årige ikke synes det er ok at være homoseksuel. Fordommene, hadforbrydelserne og de negative politiske udmeldinger giver sig også til udtryk i de homoseksuelles levevilkår. Til trods for at unge homoseksuelle erkender deres seksualitet omkring 13 års alderen, så tør de først springe ud,når de er 17. Halvdelen af alle homoseksuelle tør ikke stå ved deres seksualitet på deres arbejdsplads, og der er fire gange så mange selvmordsforsøg blandt homoseksuelle, hvor hver tiende første gang gjorde forsøget inden de var fyldt 13 år.

Men DF skal ikke have lov at forsøge at sætte den dagsorden uimodsagt. Vi er mange, der lider under frygten for det had, som DF’s udtalelser reproducerer. Og vi er mange, der ikke vil finde os i det. For DF’s antipati mod homoseksuelle er heldigvis ikke repræsentativt for det danske samfund. Og det er bestemt heller ikke i overensstemmelse med danske værdier.

Tommy Petersen er debattør og kommunikationskonsulent, og han kommenterer løbende  strømningerne i LGBT-politik her hos Homotropolis.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

10 Responses to “Homopinion: Dansk Folkeparti kan ikke lide homoseksuelle”

 1. henrik says:

  empati, forståelse, tolerance og frisind hahahahahahahaha og så i en artikel om dansk folkeparti hahahahahahah det fandme humor

  pas på, muslimbøsserne kommer og voldtager jeres børn

 2. Peter M says:

  Værre er, at der til stadighed er homoer, der stemmer på slige politikerer.

 3. tomboy says:

  Rigtig godt indlæg. Er fuldt ud enig!

 4. kasper says:

  dansk folkeparti er noget som ikke høre hjemme i vores moderne og ligesindet samfund ,men det er df åbenbart ikke opdaget , vi lever i 2013 og ikke i midelalderen og det burde df også gøre , df sætter danmark i dorligt lys , de vandærer vores samfund , vores land , vores flag , de skaber had og nedbryder aksept og åbensindethed og det har de ikke nogen ret til at gøre og bliver de ved på den måde , så ryger de ned i den grav de selv har gravet , jeg vil ikke finde mig i deres onde og tyraniske opførelse , jeg vil kæmpe imod dem , de skal ikke have lov til at slippe af sted med det de har gjort og det de gør.

 5. Niklas says:

  “I januar måned har vi således også skulle lægge ører til, at DF’s Pia Kjærsgaard har insisteret på, at homoseksuelle ikke skal have lov til at benytte betegnelsen ægteskab for deres kærlighed på lige linje med resten af befolkningen, da ‘et ægteskab er mellem en mand og en kvinde’. ”

  Hvad er det for noget at skrive ? Jeg elsker dit fejlagtige forsøg på at blive taget seriøs.

  Er det forfærdeligt at Pia har en HELT okay holdning til et RELIGIØST spørgsmål ? Der er da MANGE der har den holdning, både i politik – udenfor DF men også utrolig mange mennesker generelt. Jeg er f.eks. af den overbevisning at det skal være helt op til præsten at bestemme, om han vil vige homoseksuelle eller ej. Det mener jeg fordi at vi som samfund ikke skal kunne gå ind og regulere religiøse overbevisninger, det har INTET med staten at gøre overhovedet. Nu ved jeg jo så godt at kirken og stat ikke er adskilt i Danmark men det er udelukkende baseret på økonomiske samt organisatoriske grunde.
  Så lad nu folk have deres holdning, du kan jo bare lade være med at stemme på DF ? Det er jo trodsalt ikke kun homoseksuelle som de har nogle lidt hårde udmeldinger om.
  Kom nu ud af offerrollen og gør noget ved det istedet, man kan sku altid brokke sig.

  Jeg ved ikke helt om det skal forestille sig at være en artikel du har fået spruttet ud, men hvis det er det skulle det også meget gerne være objektivt.

 6. Peter says:

  Den største løgn verden skulle høre var da Djævlen bildte befolkningen ind at han ikke eksisterede.

  Den største løgn verden skulle høre var da Pia K bildte befolkningen ind at DF intet havde imod homoseksuelle.

 7. Jeppe says:

  Det er ikke formålstjenligt at sætte lighedstegn mellem had og uenighed. Og det kan desværre hurtigt opfattes som mangel på argumenter.

  At DF ikke mener at ægteskabet skal udvides til homoseksuelle er en politisk holdning, der selvom den ikke er i overensstemmelse med artikelskrivers holdning, ikke kan tilskrives had til homoseksuelle.

  Generelt er DF ret nationalkonservative, og det er vel mere denne baggrund, rettere end had til homoseksuelle der er baggrund i denne holdning.

  Men selvfølgelig. Når flere debattører ønsker at ophøje ægteskabet, vel at mærke det kristne protestantiske ægteskab, til en rettighed, så gør man selvfølgelig de homoseksuelle sårbar overfor angreb. Fordi enhver modstand mod en rettighed, ikke kan have et rationelt argument imod sig, og derfor nødvendigvis må bunde i had.

  Nu vil jeg ikke anklage DF for hverken at være ekstraordinært rationelle eller for den sags skyld fornuftige i det hele taget. Men homoseksuelle bør ikke bidrage til en yderligere skinger tone i debatten ved usagligt at antage, at modsatrettede holdninger bunder i had mod homoseksuelle. Det svarer på mange måder til indvandrere der trækker racist-kortet når man påpeger problemer med integrationen.

  På samme måde ville jeg være forsigtig med at måle tolerance, især seksuel, imellem 13-16-årige. Dette er en alder hvor man notorisk er bange for at skille sig ud på enhver måde, ikke kun seksuelt. Vil man finde problemer, så finder man dem. Det skulle i øvrigt ikke undre mig, at en høj andel af de unge der tager afstand imod homoseksuelle, selv bliver det.

  Hvor ved du i øvrigt fra at man generelt anderkender sin seksualitet i 13-årsalderen? Og springer ud som 17-årig? Der mangler en kilde…

 8. Olsen says:

  “homoseksuelle er ’handikappede’ og derfor ikke egnet til ligestilling med resten af samfundet, samt at homoseksuelle burde tvangsregistreres, så man har overblik over ’sygdommen’.”

  Haha, det er folk som der tænker sådan der burde tvangsregistreres.

 9. Helena says:

  Det sjovt hun siger det er naturstridigt.. i det gamle rom var det set på med positive øjne, og dyr er ofte homoseksuelle, specielt pingviner (-:

 10. Torben says:

  Et af kendetegnene ved et demokrati er, at man har ret til at have sine holdninger – og man har ret til at være uenig. Jeg er uenig med mange ting fra DF (nok de fleste af deres holdninger i værdidebatten). Men jeg er også træt af at høre på den “dæmonisering” som mange forsøger sig med, når de skal argumenterer imod DF – og for en dels vedkommende i et sprogbrug, som er meget lavt.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.