Fodboldspiller springer ud og stopper sin karriere

Den amerikanske fodboldspiller Robbie Rogers er sprunget ud som homoseksuel og har samtidig meddelt, at han stopper sin professionelle sportskarriere.

Den 25-årige Robbie Rogers, der tidligere har spillet på det amerikanske landshold og for engelske Leeds United, har valgt at indstille sin professionelle fodboldkarriere samtidig med, at han har valgt at stå offentligt frem med sin homoseksualitet.

Udspringet skete i et blogindlæg på hans hjemmeside, hvor han blandt andet taler om at leve med frygten for at nogen ville opdage hans hemmelighed.

“I 25 år har jeg været bange. Bange for at vise hvem jeg i virkeligheden er på grund af frygten. Frygten for at fordømmelse og afvisninger ville forhindre mig i at nå mine mål og drømme. Frygten for at dem jeg elsker ville tage afstand til mig, hvis de kendte til min hemmelighed. Frygten for at min hemmelighed ville spænde ben for mine drømme”, skriver Robbie Rogers og fortsætter:

“Hemmeligheder kan gøre rigtig meget skade indvendigt. Folk elsker at prædike om ærlighed, og hvordan ærlighed er så enkelt og let. Men prøv at forklare overfor dem du elsker efter 25 år, at du er bøsse. Prøv at overbevise dig selv om, at din skaber har en fantastisk mening med det hele selv om du er blevet opdraget med det modsatte. Jeg har altid troet, at jeg kunne gemme denne hemmelighed. Fodbolden blev mit tilflugtssted, mit formål og min identitet”, forklarer Robbie Rogers, der samtidig annoncerer, at han nu trækker sig fra sin professionelle karriere:

“Nu er min tid kommet til at træde tilbage. Det er på tide, at jeg opdager mig selv udenfor fodboldverdenen. Klokken er 1 om natten i London mens jeg skriver dette, og jeg er lykkelig over min beslutning. Livet er så fuld af fantastiske ting. Jeg indså, at jeg kun kunne nyde livet helt og fuldt, hvis jeg var ærlig. Ærlighed er en ‘bitch’, men den gør livet så enkelt og klart. Min hemmelighed er væk. Jeg er en fri mand”.

Robbie Rogers har i dag på Twitter sagt tak for den store opbakning og al den kærlighed han har modtaget i forbindelse med sit udspring.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Fodboldspiller springer ud og stopper sin karriere”

  1. Johild Ziskason says:

    I am proud of you and support you. I am so glad you came out. Just feel free to be you just the way you are. You were born this way and you are just as perfect and normal as any human being. I don’t know you and you don’t know me. Doesn’t matter 🙂 I just wish you all the best of luck with your life – now the truth has come out and you can be you.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.